Rammerne for mere iværksætteri på AU er ved at blive fastlagt. En arbejdsgruppe på området har nu løftet sløret for de første visioner for, hvordan AU opruster på iværksætteri.
03.05.2019 |
AU skal understøtte mere iværksætteri for studerende og forskere, indledte rektor med at understrege, da han åbnede netværksmødet den 29. april for AU’s erhvervsnetværk.
Og arbejdet er godt i gang. Gennem det seneste halve år har en arbejdsgruppe undersøgt muligheder og udviklet ideer og rammer for AU’s kommende iværksætterindsats, som har arbejdstitlen ’Iværksætterfabrikken’.
I spidsen for arbejdsgruppen står Michael Dahl, professor i entrepreneurship ved Aarhus BSS. Ved netværksmødet fortalte han om arbejdsgruppens planer. Han fremhævede blandt andet, at det er vigtigt at bygge videre på eksisterende initiativer:
”Vi har fokuseret meget på, hvordan kan man organisere iværksætter-aktiviteterne på AU. Der findes allerede mange forskellige lokale aktiviteter – både curriculære tilbud og iværksættermiljøer. Vi skal styrke området uden at nedbryde de ting, der allerede foregår.”
Særligt lagde Michael Dahl vægt på undervisning i entreprenørskab:
”Det curriculære skal efterses og styrkes. Alle studerende skal have mulighed for at følge innovationsfag. Blandt andet vil vi gerne udvikle moduler i curriculum, som kan søges af flere fagligheder, så det bliver nemmere at samarbejde på tværs.”
Aarhus BSS-studerende Kristian Lyhne præsenterede sin iværksætterrejse. Han er co-founder af iværksættervirksomheden Emplate og fortalte, hvad AU kan gøre for at understøtte iværksætteri endnu mere. Hør hans råd til AU her.
Sammen med 4 andre oplægsholdere viste han bredden i iværksætteri på universitetet:
Det er også et mål med indsatsen at skabe rammer for mere iværksætteri for forskere. Arbejdsgruppen foreslår at bringe forskere, juniorforskere og spinout-virksomheder ind i ’Iværksætterfabrikken’ sammen med de studerende. AU’s centrale rådgivningskapaciteter indenfor bl.a. teknologioverførsel, forretningsudvikling og entreprenørskab skal også knyttes til ’Iværksætterfabrikken’.
80 medlemmer af erhvervsnetværket havde efterfølgende gode diskussioner om, hvordan planerne bedst muligt kan udfoldes i praksis. AU’s erhvervsnetværk er for alle videnskabelige og administrative medarbejdere, der arbejder inden for erhvervsområdet. Input fra diskussionen kommer til at indgå i arbejdsgruppens næste skridt.
Erhvervsudvalget beslutter iværksætterindsatsens videre forløb i august efter input fra arbejdsgruppen. Et særligt iværksætterhus på AU forventes at blive taget i brug inden årsskiftet som supplement til de eksisterende iværksættermiljøer.
Arbejdsgruppen for iværksætteri
Hovedlinjer for AU’s iværksætterindsats: