Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Podcast: Lyt til inspiration og viden om ligestilling i akademia

Færre kvinder end mænd finder hele vejen op til de øverste lag i forskningshierarkiet, og det betyder, at vi taber forskningstalent. Hvad skal der til for at rette ubalancen op? Det giver fire eksperter deres bud på i den nye sæson af #DiversityAU podcast.

02.07.2021 | Henriette Stevnhøj

Hvordan skubbes en skæv kønsbalancen i den rigtige retning? Fire eksperter giver gode ideer i den nye sæson af #DiversityAU podcast.

Forskningstalent afhænger ikke af køn. Så når kønsfordelingen i topforskning er skæv, går vi glip af talent, væsentlig viden og måske den næste Nobelpris. Men der skal mere end et quick fix til at skubbe kønsbalancen i den rigtige retning. Det kræver fx viden om de strukturelle og kulturelle forhindringer, som bidrager til ubalancen.

I en ny sæson af #DiversityAU podcasten dykker fire internationalt anerkendte eksperter ned i de fire områder, som universitetets handleplan for ligestilling fokuserer på: Arbejdspladskultur, rekruttering, ledelse og karriereudvikling.

Eksperterne præsenterer den nyeste viden om forskningen inden for de fire områder og kommer med ideer til, hvordan ledelser og medarbejdere konkret og konstruktivt kan arbejde på at skabe ligestilling i forskningsmiljøerne.

De fire medvirkende i #DiversityAU podcast


Hvert afsnit varer 15- 20 minutter, er på engelsk og tilrettelagt og produceret af journalist Carsten Ortmann, som blandt andet er kendt fra DR P1s program Supertanker.

Podcasten skal bidrage som hjælp og inspiration til arbejdet med at skabe ligestilling og diversitet på Aarhus Universitet. 

Følg med på @Aarhusuni og brug #diversityAU på Twitter

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet