Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Preben Bo Mortensen får Novo Nordisk Prisen 2020

Professor og videnskabelig direktør i iPSYCH Preben Bo Mortensen får Novo Nordisk Prisen 2020 som anerkendelse for sin forskning i psykiske lidelser.

26.02.2020 | Ingrid Marie Fossum og Lise Wendel Eriksen

Den videnskabelige direktør i iPSYCH Preben Bo Mortensen modtager Novo Nordisk Prisen 2020 for sin forskning i psykiske lidelser. Foto: Lars Kruse/AU

Preben Bo Mortensen har ved hjælp af registerforskning arbejdet på at opdage psykiske lidelser i befolkningen og på at forbedre behandlingen af folk med psykiske lidelser og forhindre selvmord. Hans forskning har afdækket, at selvmord er mere sandsynligt, hvis man har en fortid med psykisk sygdom, og at det derfor er afgørende at opdage psykiske lidelser tidligt og sørge for den rette behandling.

Preben Bo Mortensen er videnskabelig direktør for iPSYCH, professor ved Institut for Økonomi og centerleder ved Center for Registerforskning. Han modtager Novo Nordisk Prisen sammen med professor i klinisk medicin Merete Nordentoft fra Københavns Universitet for deres fælles kliniske og epidemiologiske forskningsbidrag til dansk lægevidenskab. Prisen er på 3 millioner kroner, hvoraf 2,5 millioner kroner går til forskning, mens 500.000 kroner er en personlig hæderspris.

Kontakt

Professor, centerleder og videnskabelig direktør Preben Bo Mortensen
Aarhus Universitet, Institut for Økonomi, Center for Registerforskning og iPSYCH
Telefon: 87 16 53 59
Mail: pbm@econ.au.dk

Omtalen er basseret på pressemateriale fra Novo Nordisk Fonden

Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder