Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Prestigefyldt forskerpris til professor fra Aarhus Universitet

Jens Peter Gøtze, professor på Aarhus Universitet, har modtaget Odd Fellow Ordenens Forskerpris. Prisen får han sammen med en kollega for deres forskning i hjertet.

29.04.2014 | Helle Horskjær Hansen

Jens Peter Gøtze fra Aarhus Universitet har, sammen med professor Jesper Hastrup Svendsen fra Københavns Universitet, fået Odd Fellow Ordenens Forskerpris på 250.000 kroner.

Jens Peter Gøtze fra Aarhus Universitet har, sammen med professor Jesper Hastrup Svendsen fra Københavns Universitet, fået Odd Fellow Ordenens Forskerpris på 250.000 kroner.

Omkring 80.000 danskere har hjertesvigt, men hjertesvigt er en vanskelig diagnose at stille, fordi symptomerne ofte kan være svære at tolke. Jens Peter Gøtzes forskning er blevet til en blodanalyse, som kan afsløre, om patienter har hjertesvigt.

Det er blandt andet den forskning, han netop er blevet hædret for. Jens Peter Gøtze er 45 år og adjungeret professor i kardiovaskulær endokrinologi ved Aarhus Universitet og overlæge på Rigshospitalets Klinisk Biokemiske Afdeling. Sammen med professor Jesper Hastrup Svendsen fra Københavns Universitet har han fået Odd Fellow Ordenens Forskerpris på 250.000 kroner.

Odd Fellow Ordenens Forskerpris går til forskere, som allerede har gjort sig bemærket i Danmark og udlandet. Prismodtagerne er forskere, som har udvist et stort potentiale inden for lægevidenskabelig forskning og samtidig har en lang forskerkarriere foran sig

Jens Peter Gøtzes forskningsfelt er tværfagligt og kræver et tæt samarbejde med både basalforskere og klinikere. Hans forskningsmål er at kunne bidrage til ny og bedre forståelse af endokrine sammenhænge ved hjertesygdom og dermed nye metoder for behandling. Forskning, som er vigtig for både hjertelæger, endokrinologer, interne medicinere og fysiologer.

Og med sin blodanalyse er han godt på vej. Den har været i brug de seneste ti år, og med den rigtige diagnose og medicin kan patienterne få et bedre og længere liv. Jens Peter Gøtze og hans forskergruppes videnskabelige perspektiver bliver offentliggjort i et af verdens mest anerkendte hjertetidsskrifter, nemlig Nature Reviews Cardiology, i forsommeren 2014.

Yderligere oplysninger

Professor Jens Peter Gøtze
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Rigshospitalet, Klinisk Biokemisk Afdeling
jens.peter.goetze@rh.regionh.dk

Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Ph.d.-studerende