Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Pris for forskning i knogletransplantation

Specialtandlæge og ph.d.-studerende Rubens Spin-Neto fra Aarhus Universitet har netop modtaget en pris for sin forskning i knogletransplantation. Prisen kommer fra European Academy of Osseointegration som en anerkendelse af hans forskning.

28.11.2013 | Anders Corydon Frederiksen

Prismodtager Rubens Spin-Neto fra Aarhus Universitet, Institut for Odontologi.

Prismodtager Rubens Spin-Neto fra Aarhus Universitet, Institut for Odontologi.

Rubens Spin-Netos forskningsfelt er knogletransplantationer ved tandoperationer, og det indbragte ham for nylig en pris fra European Academy of Osseointegration.

Sammen med sin forskergruppe beskæftiger han sig med knogletransplantation, nærmere bestemt med fordele og ulemper ved at bruge knogle fra patienten selv frem for at bruge knogle fra en såkaldt knoglebank, inden et tandimplantat bliver indsat.

”Foreløbig viser vores forskning, at den bedste knogledonor er patienten selv. Vi undersøger, om autologt materiale, patientens eget knoglevæv, eller allogent materiale, knogle fra en knoglebank, er den bedste løsning for patienten. Og som det ser ud nu, er det allogene materiale ikke lige så godt som det autologe,” forklarer Rubens Spin-Neto.

Det er derfor patienter, som skal have indsat et tandimplantant, der kan nyde gavn af Rubens Spin-Neto og forskningsgruppens resultater, da patienterne får mere information om, hvilke muligheder de har for knogletransplantation.

International forskning

Projektet er opstået i samarbejde med andre forskere fra Aarhus Universitet, Institut for Odontologi. Heriblandt Rubens Spin-Netos nuværende vejleder, professor Ann Wenzel, og tidligere lektor ved Aarhus Universitet, Andreas Stavropoulos. Patienterne blev behandlet på Sao Paulo State University, School of Dentistry i Sao Paulo i Brasilien under koordination af professor Elcio Marcantonio Junior.

Overrækkelsen af prisen fandt sted den 19. oktober 2013 i Dublin i Irland. Titlen på forskningsprojektet er: Influence of fresh-frozen allogeneic bone graft architecture on its incorporation: radiographic and histomorphometric comparison to the gold-standard.

Rubens Spin-Neto er født den 16. juni 1981 i Bauru, Sao Paulo i Brasilien.

Yderligere oplysninger

Specialtandlæge, ph.d.-studerende Rubens Spin-Neto
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi – Oral Radiologi
Direkte telefon: 8716 7457
rsn@odont.au.dk

Navnenyt, Alle grupper, Institut for Odontologi, Health, Bevillinger og priser