Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Pris til biostatistiker

Erik Parner fra Aarhus Universitet har modtaget The Stata Journal Editors Prize 2013.

13.03.2014 | Helle Horskjær Hansen

Professor Erik Parner forsker i at udvikle og anvende statistiske metoder til at analysere sundhedsdata. Han har netop fået The Stata Journal Editors’ Prize for 2013.

Professor Erik Parner forsker i at udvikle og anvende statistiske metoder til at analysere sundhedsdata. Han har netop fået The Stata Journal Editors’ Prize for 2013.

Professor Erik Parner forsker i at udvikle og anvende statistiske metoder til at analysere sundhedsdata. Metoderne bruger han konkret til at undersøge årsager til autisme og årsager til, hvorfor flere og flere børn og unge får diagnosen autisme.

Han har netop, sammen med en forskerkollega fra Københavns Universitet, fået The Stata Journal Editors’ Prize for 2013. Prisen får de for deres artikel ”Regression analysis of censored data using pseudo-observations”, som blev offentliggjort i tidsskriftet The Stata Journal.

Erik Parner er glad for at modtage prisen og for at blive anerkendt af sine kolleger. Han er overbevist om, at prisen kan komme til at øge opmærksomheden på statistisk metodeudvikling i fremtiden.

”Metodeudviklingen har betydning for andre forskere, der også analyserer sundhedsdata. Og det er mit håb, at der kommer mere fokus på netop statistisk metodeudvikling, for det kan potentielt forbedre den sundhedsvidenskabelige forskning,” siger han.

Yderligere oplysninger

Professor Erik Parner
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Direkte telefon: 8716 7995
parner@biostat.au.dk

Navnenyt, Alle grupper, Health, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet