Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Professor Anders Møller modtager EliteForsk-prisen 2020

Professor i datalogi Anders Møller fra Aarhus Universitet er blandt modtagerne af de fem EliteForsk-priser 2020, der torsdag den 27. februar 2019 bliver uddelt ved en højtidelighed i Operaen i København. Tre forskningstalenter fra Aarhus Universitet modtager EliteForsk-rejsestipendier.

26.02.2020 | Ida Hammerich Nielson

Professor Anders Møller (øverst) modtager EliteForsk-prisen 2020. Foto: Søren Kjeldgaard.

Ph.d.-studerende Signe Mosegaard, Institut for Klinisk Medicin, modtager EliteForsk-rejsestipendium.

Ph.d.-studerende Nis Langer Primdahl, DPU, modtager EliteForsk-rejsestipendium.

Ph.d.-studerende Johan Gøtzsche-Astrup, Institut for Statskundskab, modtager EliteForsk-rejsestipendium.

Omtalen bygger på en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet

Forestil dig et værktøj, som kan kigge computerprogrammører over skulderen, mens de arbejder, og løbende opdage fejl. Det er, hvad professor i datalogi ved Aarhus Universitet Anders Møller håber, hans forskning kan bidrage til at udvikle.

Og det er på den baggrund, at professor Anders Møller modtager ELITEFORSK-prisen 2020. Han beskrives som en af verdens dygtigste inden for sit felt, datalogi med fokus på programmeringssprog og programanalyse, og hans arbejde kan være med til forhindre fejl i computerprogrammer i vores webbrowsere og mobiltelefoner. Anders Møller har sammen med sit forskningshold indgået samarbejder med internationale techgiganter som blandt andet Google og Oracle.

Læs portræt af professor Anders Møller

Læs om alle fem EliteForsk-prismodtagere

EliteForsk-priserne uddeles af den danske uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og skal skabe opmærksomhed om topforskningen i Danmark og synliggøre danske forskeres vigtige indsats i videnskabens tjeneste. EliteForsk-prisen er på 1,2 millioner kroner. 200.000 kr. er en personlig hæderspris og 1.000.000 går til forskningsaktiviteter.

Læs mere om EliteForsk

EliteForsk-rejsestipendier til 3 talentfulde ph.d.-studerende fra AU
Ved højtideligheden i Operaen bliver der også uddelt 20 EliteForsk-rejsestipendier til lovende forskningstalenter. Et EliteForsk-rejsestipendium er på 200.000 kr. og skal anvendes til længerevarende studieophold ved stærke internationale forskningsmiljøer.

Tre af prismodtagerne er fra Aarhus Universitet:

  • Ph.d.-studerende Signe Mosegaard, Institut for Klinisk Medicin. Forskningsprojekt: Genetiske og funktionelle studier af medfødte, metaboliske sygdomme og deres respons på inflammation. Læs nyhed fra Health
  • Ph.d.-studerende Nis Langer Primdahl, Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU). Forskningsprojekt: Brugen af mindfulness, yoga og meditation i folkeskolen
  • Ph.d.-studerende Johan Gøtzsche-Astrup, Institut for Statskundskab. Forskningsprojekt: Konstruktionen af grænsen mellem politiske protester og voldelige optøjer

Læs om alle 20 modtagere af EliteForsk-rejsestipendiet

Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Navnenyt, Ekstern målgruppe