Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Professor Ann Wenzel er nyt æresmedlem af Tandlægeforeningen

Professor Ann Wenzel fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed ved Aarhus Universitet er nyudnævnt æresmedlem af Tandlægeforeningen. Hun får medlemskabet som anerkendelse for sin revolutionerende forskning i oral radiologi.

09.12.2020 | Lise Wendel Eriksen

Professor i oral radiologi Ann Wenzel er nyudnævnt æresmedlem af Tandlægeforeningen. Foto: Jann Zeiss, AU Health

Da Ann Wenzel færdiggjorde sin ph.d. i begyndelsen af 1980’erne, var oral radiologi ikke andet end et redskab, tandlæger brugte inden et indgreb. Siden da har Ann Wenzel gjort oral radiologi til et selvstændigt og respekteret forskningsfelt, og hun har bl.a. pioneret udviklingen i den dentale billeddannelse og været bannerfører for skiftet fra celluloidbaseret film til digitale data.

Ann Wenzel og hendes team forsker bl.a. i, hvornår de traditionelle 2D-røntgenbilleder kontra de digitale 3D CBCT-scanningsmetoder er mest hensigtsmæssige for tandlægen og ikke mindst for patienten. Forskningsarbejdet har ført til globale retningslinjer for brug af CBCT-scanning i tandlægepraksis.

Ann Wenzel og hendes videnskabelige landvindinger har dels sat Aarhus Universitet på verdenskortet, og dels sat retningen for odontologisk forskning og uddannelse i digitale teknologier verden over.

Æresmedlemskabet af Tandlægeforeningen er kun få forundt. Siden 1948 er der udnævnt 24 æresmedlemmer, hvoraf kun tre er nulevende. Ann Wenzel er én af dem.

Kontakt

Professor Ann Wenzel
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi og Oral Sundhed
Mail: awenzel@dent.au.dk

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, IOOS, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen