Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Professor hædres for forskning i tarmkræft

Karen-Lise Garm Spindler, professor og overlæge på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, modtager William Nielsens Fonds Hædersgave 2019. Prisen er en anerkendelse af hendes mangeårige bidrag til forskning i tarmkræft.

26.11.2019 | Simon Byrial Fischel

Karen-Lise Garm Spindler modtager en personlig hædersgave på 75.000 kr. for sine mange års forskning i behandling af tarmkræft. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

På Sorø Kunstmuseum blev professor og overlæge Karen-Lise Garm Spindler tidligere på måneden hyldet af William Nielsens Fond. Her fik hun overrakt fondens hædersgave på 75.000 kr. for sin vedholdenhed i arbejdet med at fremme behandling af patienter med kræft i tarmsystemet.  

Karen-Lise Garm Spindler har i sin forskning særligt fokus på at udvikle kemoterapi og strålebehandling, og i de seneste år har hun desuden forsket i, hvordan man i fremtidens kræftbehandling kan bruge de såkaldte flydende biopsier – en type af tests, hvori kræft kan spores ved hjælp af en simpel blodprøve.  

Kontakt
Professor, overlæge, dr.med.  Karen-Lise Garm Spindler
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Eksperimentel Klinisk Onkologi
Mail: k.g.spindler@oncology.au.dk
Telefon: 91 16 72 44

Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende