Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Professor kåret som innovativ forsker

Professor Morten Overgaard er udnævnt til ’Young Scientist’ af World Economic Forum, der hvert år udpeger de mest visionære og innovative yngre forskningsledere i verden.

05.08.2014 | Helle Horskjær

Portræt af professor Morten Overgaard, som er kåret som innovativ forsker i 2014.

Professor Morten Overgaard er kåret som innovativ forsker.

Morten Overgaards forskning beskæftiger sig først og fremmest med at undersøge det måske største tilbageværende videnskabelige mysterium: Hvordan subjektiv bevidsthed kan eksistere i relation til hjernens fysiske processer?

Morten Overgaard er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og har en ph.d.-grad fra Aarhus Universitet fra 2003. Han arbejder eksperimentelt med en lang række neurovidenskabelige teknikker herunder skanningsteknikker, psykologiske metoder og klinisk med hjerneskadede patienter, herunder komapatienter, og psykiatriske patienter.

Med afsæt i hans forskningsgruppe, Cognitive Neuroscience Research Unit (CNRU), er han ved at udvikle en model, han mener, kan bruges til både at forstå, hvad bevidsthed har med hjerneprocesser at gøre og som samtidig kan have klinisk betydning i f. eks. genoptræning efter hjerneskade.

Morten Overgaard er ansat i et professorat delt mellem Aarhus Universitet og Aalborg Universitet og leder forskningsgruppen CNRU. Han står bag 93 publikationer i internationale, anerkendte tidsskrifter, var koordinator for EU FP6 projektet MindBridge og modtog et ERC Starting Grant i 2010.

Morten Overgaard har vejledt mere end 20 ph. d.-studerende og kandidatstuderende og er til daglig leder for 16 videnskabeligt ansatte personer.

Selskabet Young Scientists Community præsenterer sig som et forum, der repræsenterer fremtiden inden for forskningsledelse og forener de mest visionære og innovative hjerner i verden. Forskerne i selskabet vælges fra alle dele af verden og repræsenterer en bred vifte af faglige discipliner. Alle kandiater til ’Young Scientist’ er under 40 år.

 

Yderligere information

Professor Morten Overgaard

Morten.overgaard@hammel.rm.dk

Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin – Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab.

Direkte telefon: 7846 9942

Mobil: 2078 3154 

Alle grupper, Sundhed og sygdom, Bevillinger og priser, Health, Health, Ekstern målgruppe