Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Professor Signe Normand modtager EliteForsk-prisen 2021

Professor i biologi Signe Normand fra Aarhus Universitet er blandt modtagerne af de 5 EliteForsk-priser 2021, der blev offentliggjort torsdag den 6. maj. 6 forskningstalenter fra Aarhus Universitet modtager i samme ombæring EliteForsk-rejsestipendier.

05.05.2021 | Ida Hammerich Nielson

Professor Signe Normand har publiceret mere end 60 videnskabelige artikler, hvoraf en stor del er udgivet i førende tidskrifter inden for forskningsfeltet. Hun er tildelt mange og prestigefyldte forskningsbevillinger f.eks. DFF: Sapere Aude Forskningsleder fra Danmarks Frie Forskningsfond og senest en ’Challenge’-bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 60 millioner kr.

Omtalen bygger på pressemateriale fra Uddannelses- og Forskningsministeriet

Professor i biologi Signe Normand modtager EliteForsk-prisen for at studere planters udbredelse og dynamik i tid og rum med originale og innovative metoder. Hendes forskning går ud på at skabe et overblik over, hvordan klima- og miljøforandringer påvirker mange forskellige plantearter over tid, rum og skala. Overblik skal forstås helt bogstaveligt. Hun ser nemlig planterne i et andet lys og fra andre vinkler, end vi andre gør: Blandt andet fra rummet gennem satellit-fotos og -målinger i forskellige bølgelængder af lys og fra luften gennem sensorer på fly og på droner, som hun selv sender op.

Læs portræt af Signe Normand

EliteForsk-priserne uddeles af den danske uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og skal skabe opmærksomhed om topforskningen i Danmark og synliggøre danske forskeres vigtige indsats i videnskabens tjeneste. EliteForsk-prisen er på 1,2 millioner kroner. 200.000 kr. er en personlig hæderspris og 1.000.000 går til forskningsaktiviteter.

På grund af situationen med COVID-19 bliver selve prisoverrækkelsen udsat til den 10. august 2021, hvor forskerne bliver hyldet ved et festligt arrangement.

EliteForsk-rejsestipendier til 6 talentfulde ph.d.-studerende fra AU
I forbindelse med EliteForsk-uddelingen bliver der også uddelt 20 EliteForsk-rejsestipendier til lovende forskningstalenter. Et EliteForsk-rejsestipendium er på 200.000 kr. og skal anvendes til længerevarende studieophold ved stærke internationale forskningsmiljøer.

6 af prismodtagerne er fra Aarhus Universitet:

Læs mere om EliteForsk på Uddannelses - og Forskningsministeriets hjemmeside

Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Navnenyt, Ekstern målgruppe