Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Professor: Vi kan diagnosticere prostatakræft tidligere

Detaljerede analyser i laboratoriet skal bane vej for tidlig og præcis diagnose af prostatakræft samt bedre behandling. Det siger professor Karina Dalsgaard Sørensen fra Aarhus Universitet.

18.08.2021 | Lene Halgaard

Karina Dalsgaard Sørensen ser professoratet som en mulighed for at fortsætte og videreudvikle sit arbejde inden for prostatakræftforskning og personlig medicin.

Karina Dalsgaard Sørensen, der tiltrådte som professor på Institut for Klinisk Medicin den 1. juli, forsker i nye metoder til at diagnosticere prostatakræft og målrette behandlingen til den enkelte patient. Hun anvender DNA- og RNA-sekventering til detaljerede analyser af kræftvæv, blod- og urinprøver. Forskningen omfatter både molekylærbiologiske eksperimenter i laboratoriet og kliniske studier, som involverer patienter.

Målet er at udvikle nye og bedre testmetoder, så læger kan opdage prostatakræft på et tidligt stadie og stille en mere præcis diagnose. En mere præcis diagnose vil gøre det muligt at tilbyde en behandling, som er tilpasset den enkelte patient. Det øger chancerne for at overleve og kan betyde færre bivirkninger for de mænd, der rammes af sygdommen.

Kontakt

Professor og ph.d Karina Dalsgaard Sørensen

Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Molekylær Medicinsk Afdeling

Mobil: 2064 4363
Mail: kdso@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin