Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Programgrupperne under ’Human First’ er i gang

De to igangsatte programgrupper i Human First-partnerskabet, som består af VIA University College, Region Midtjylland og Aarhus Universitet, havde i sidste uge kick-off møder. Programgrupperne skal nu udarbejde forslag til, hvordan man kan styrke samarbejdet om forskning, uddannelse og udvikling i forhold til ’sygdomme og skader i hjernen’ og ’mennesker med rehabiliteringsbehov’.

02.10.2018 | Camilla Marcinkowski, VIA

Human First er et sundhedspartnerskab mellem VIA University College, Region Midtjylland og Aarhus Universitet, som sammen stræber efter at gøre Midtjylland til det sundeste sted på jorden. Foto: Human First.

Human First er et sundhedspartnerskab mellem VIA University College, Region Midtjylland og Aarhus Universitet, som sammen stræber efter at gøre Midtjylland til det sundeste sted på jorden. Foto: Human First.

Nu er sundhedssamarbejdet Human First for alvor trukket i arbejdstøjet. Partnerskabet blev etableret i 2018 som en styrkelse af de bilaterale samarbejder, der i forvejen eksisterede mellem Aarhus Universitet, Region Midtjylland og VIA University College om sundhed, forskning og uddannelse.

Visionen i det nye partnerskab er at lave banebrydende forskning og intelligent uddannelse for bedre sundhed og samfund. Og den vision skal føres ud i livet ved at bringe tre af regionens største organisationer i spil.

I sidste uge mødtes fagpersoner og eksperter fra de tre partnerinstitutioner og kommunerne til kick-off møder, der markerer starten af arbejdet på to udvalgte indsatsområder – dels ”mennesker med rehabiliteringsbehov” og dels ”sygdomme og skader i hjernen”. Programgrupperne skal over de kommende måneder analysere, beskrive og anbefale tiltag, der kan styrke samarbejdet om forskning, uddannelse og udvikling på de to områder.

Vi samler kræfter og kloge hoveder

Programgrupperne består af mellem 25-30 fagpersoner og ledes af et formandskab bestående af tre fagpersoner, én fra hver partnerorganisation. Formandskabet for programgruppen ”Mennesker med rehabiliteringsbehov” er desuden suppleret med en repræsentant fra kommunerne, da kommunerne særligt på dette område har en afgørende rolle. Programgrupperne skal i februar 2019 være klar med anbefalinger til tiltag på de to områder. Herefter skal styregruppen for Human First udvælge de tiltag, der skal sættes i gang.

I styregruppen sidder en række repræsentanter fra de tre partnere og ledes af et formandskab bestående af Aase Lydiksen, direktør for sundhedsuddannelserne på VIA University College, Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland og Lars Bo Nielsen, dekan på Health ved Aarhus Universitet. Kommunerne i regionen har desuden to pladser i styregruppen.

Dekan Lars Bo Nielsen glæder sig over, at programgrupperne nu er i gang.

”Vores ambition med Human First er at samle kræfterne og de kloge hoveder, vi har inden for sundhed, uddannelse og forskning og arbejde på tværs. Med programgruppernes indsats vil det stærke samarbejde, vi allerede har i de tre organisationer, udmønte sig i konkrete anbefalinger til at styrke forskning og uddannelse, som i sidste ende vil være til gavn for borgere og patienter,” siger Lars Bo Nielsen.

Universitetets repræsentant i formandskabet for programgruppen ”Sygdomme og skader i hjernen” er klinisk lærestolsprofessor Henning Andersen, mens lektor Sanne Angel, Institut for Folkesundhed, repræsenterer universitetet i formandskabet for ”Mennesker med rehabiliteringsbehov”.

Begge grupper samles til døgnseminarer i november, som skal bringe arbejdet med en hvidbog til fremlæggelse for styregruppen et stort skridt nærmere.

 

For yderligere information

 

Læs mere om Human First-samarbejdet og se deltagerne i programgrupperne på Healths hjemmeside.

Kontakt

Klinisk lærestolsprofessor Henning Andersen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Neurologisk Afdeling F
Tlf.: 78 46 32 81
Mail: hena@clin.au.dk


Lektor Sanne Angel
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 51 35 85 76
Mail: angel@ph.au.dk

Samarbejde, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder