Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Psykiatriforskning udløser stor videnskabelig pris

Professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital Psykiatrien får Lundbeckfondens Young Investigator Prize 2020 som anerkendelse for sin indsats med at udvikle nye redskaber til at måle hhv. sværhedsgraden af psykisk sygdom og effekten af behandlingen.

12.10.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Billedtekst: Søren Dinesen Østergaard fra Institut for Klinisk Medicin får Lundbeckfondens Young Investigator Prize 2020 på en million kroner. Foto: Martin Gravgaard.

Søren Dinesen Østergaard fra Institut for Klinisk Medicin får Lundbeckfondens Young Investigator Prize 2020 på en million kroner. Foto: Martin Gravgaard.

Søren Dinesen Østergaard modtager årets Young Investigator Prize, fordi han har leveret en række betydningsfulde forskningsresultater inden for psykiatriske sygdomme.

Sammen med sine forskerkolleger har Søren Dinesen Østergaard blandt andet haft succes med at udvikle værktøjer i form af skalaer, der kan måle effekten af behandlinger af lidelser som psykotisk depression og skizofreni. Værktøjer, som kan bruges i klinisk praksis til gavn for såvel patienter som sundhedspersonale.

Psykiske lidelser ledsages ofte af andre former for sårbarhed, som betyder, at mennesker, der har psykisk sygdom, statistisk set har en markant overdødelighed i forhold til resten af befolkningen. Et af de projekter, Søren Dinesen Østergaard arbejder med lige nu, handler om at kortlægge faktorer bag denne overdødelighed. Det involverer blandt andet analyser af store mængder DNA og registersundhedsdata fra danske patienter, og projektet foregår i samarbejde med iPSYCH, Lundbeckfondens Initiativ for Integreret Psykiatrisk Forskning.

Søren Dinesen Østergaards ambition er at bidrage til, at psykiatrien får mulighed for at tilbyde den enkelte patient netop den behandling, han eller hun har brug for.

Prisen er på en million kroner.

Kontakt

Professor Søren Dinesen Østergaard
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital Psykiatrien – Afdeling for Depression og Angst
Mobil: 61 28 27 53
Mail: sdo@clin.au.dk

Omtalen er baseret på pressemateriale fra Lundbeckfonden

Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder