Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Rejseforsikringskortet fra Europæiske er blevet digitalt

Hvis du rejser til udlandet på en tjenesterejse, er du dækket af rejseforsikring ved Europæiske. Det gamle plastic-forsikringskort er nu erstattet af en digital løsning.

26.04.2021 | Louise Asmund-Hjorth

Grafik: Europæiske Rejseforsikring

Mens vi venter på, at det forhåbentlig snart igen bliver muligt at rejse, har forsikringsselskabet Europæiske erstattet det fysiske rejseforsikringskort med en digital service, som AU-ansatte på tjenesterejser i udlandet fremover skal benytte.

Tidligere har man skulle fremvise rejseforsikringskortet, hvis man fx fik brug for lægehjælp, eller bagagen forsvandt på flyrejsen. Det gamle plastikkort har påtrykt AU’s kundenummer og Europæiskes kontaktoplysninger. Nu er det nok blot at oplyse:

  • Forsikringsselskab (Europæiske)
  • AU’s kundenummer (som er det samme som AU’s CVR-nummer) 

Begge dele står øverst på AU’s webside om rejseforsikring.

Ønsker du at have kundenummer lige ved hånden på rejsen, kan du selv printe en papirudgave af forsikringskortet på Europæiskes hjemmeside.

Har du et fysisk rejseforsikringskort fra en tidligere rejse, er du velkommen til fortsat at benytte det.

Fysiske rejseforsikringskort er indtil nu blevet uddelt i de enkelte enheder rundt om på universitetet. I den kommende tid vil overskydende rejseforsikringskort blive indsamlet, så alle på sigt overgår til den digitale løsning.  

Vil du vide mere ...

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet