Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Rejsegilde: Blå himmel, gule hjelme og røde pølser

Tagkonstruktionen var endnu ikke helt på plads, men det var ikke en hindring for at fejre det fremskredne byggeri af Skou Bygningen på behørig vis med rejsegilde torsdag den 26. august.

26.08.2016 | Mette Louise Ohana

Der var stille på byggepladsen for en stund, og kranse og Dannebrog vejrede fra en kran over Skou Bygningen, da Bygningsstyrelsen markerede, at murene nu står. Det er fem år siden, at bestyrelsen på Aarhus Universitet vedtog visionsplanen, som skal give en markant forbedring af Institut for Biomedicins og Healths grundlag for forskning, udvikling og undervisning. Derfor var håndværkere, rådgivere og Health-medarbejdere samlet for at fejre, at en milepæl i byggeriet af den over 12.000 m2 store bygning nu er nået.

 

Arrangementet var særligt en tak til de mange håndværkere og entrepenører, som i snart to år har arbejdet på at forvandle fine tegninger og visioner til en reel bygning. Men der var også tak til bygningens kommende brugere fra projektleder Lone Køhler fra Bygningsstyrelsen, der fremhævede meget dedikerede og utroligt kompetente medarbejdere, som har lagt en betydelig indsats i at få virkeliggjort intentionerne med byggeriet og bidraget til et godt og konstruktivt samarbejde.

 

Byggeriet fik også et par ord med på vejen af institutleder Thomas G. Jensen, som glædede sig til, at lyden af maskiner snart ville blive afløst af medarbejdere og studerende, som får fornøjelsen af nye og meget moderne forskningsfaciliteter i 2017.

 

Byggeprocessen har indtil videre ikke været helt uproblematisk, da det store hul i jorden i starten fik skabt rystelser,så byggemetoder, økonomi og tidsplan måtte tages op til revision, hvilket også blev nævnt af flere af dagens talere. De mange strabadser så dog ud til at være lykkeligt glemt til rejsegildet, hvor bedriften traditionen tro blev fejret med røde pølser til de glade håndværkere og kommende brugere suppleret med en fin buffet kreeret af kokken Chili-John.

Efter talerne var der tid til at kigge sig omkring i det nye byggeri, hvor det kommende atrium, som skal binde de to længer sammen, også er ved at tage form.

Skou Bygningen er første skridt i en omfattende renoveringsplan på Institut for Biomedicin med et samlet budget på ca. 830 millioner kroner. Ombygningen omfatter også Bartholin Bygningen og Biomedicin syd (Anatomi). Efter planen står det hele færdigt i 2019.

Fotos: HE Kommunikation

Administrativt, Institut for Biomedicin, Health, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende