Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Rektor fra Stockholms Universitet udpeget til AU’s bestyrelse

Et enigt udpegningsorgan på Aarhus Universitet har peget på rektor Astrid Söderbergh Widding fra Stockholms Universitet som nyt medlem af universitetets bestyrelse. Astrid Söderbergh Widding træder ind i bestyrelsen pr. 1. juli, hvor AU til gengæld må sige farvel til Margareta Wallin.

29.06.2018 | Sys Christina Vestergaard

Astrid Söderbergh Widding bliver formelt medlem af AU’s bestyrelse fra 1. juli.

Aarhus Universitets nye bestyrelsesmedlem, Astrid Söderbergh Widding, har været rektor på Stockholms Universitet siden 2013. Hun er professor i filmvidenskab, og den humanistiske forskningsprofil har hun suppleret med en bred naturvidenskabelig indsigt takket være hvervet som formand for ”The Principals’ Council” i Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse – en svensk forskningsfond, som årligt uddeler 1,8 mia. svenske kroner til forskning inden for medicin, teknologi og naturvidenskab. Indstillingsorganet vurderer, at denne kobling vil være værdifuld i forhold til bestyrelsens arbejde.

Indstillingsorganet har desuden lagt vægt på Astrid Söderbergh Widdings ledelsesmæssige erfaring fra et nordisk universitet, påpeger bestyrelsesformand Connie Hedegaard:

“Det er en styrke, at Astrid Widding har både solid forsknings- og ledelseserfaring. Og med hende får bestyrelsen tilført en vigtig dimension i form af et sæt øjne, der ser den danske universitetsverden udefra. Hun har både international forskningserfaring og indblik i andre forskningstraditioner end den danske.”

Astrid Söderbergh Widding har desuden et dybere kendskab til Aarhus Universitet fra 2016-2017, hvor var hun medlem af det bedømmelsesudvalg, som varetog institutionsakkrediteringen af Aarhus Universitet.

“Jeg opfatter Aarhus Universitet som et fagligt stærkt og interessant universitet. Jeg er meget beæret over og ganske glad for at træde ind i bestyrelsen og ser frem til arbejdet. Jeg håber, jeg kan bidrage til en fortsat god udvikling af universitetet, som blandt andet på det organisatoriske plan ligner Stockholms Universitet”, lyder det fra det nyudpegede svenske bestyrelsesmedlem.

Astrid Söderbergh Widding indtræder i AU's bestyrelse pr. 1. juli, når Margareta Wallin Peterson efter reglerne stopper efter otte år i bestyrelsen.

“Margareta Wallin har i høj grad bidraget med værdifuld inspiration til bestyrelsens strategiske drøftelser, og jeg er overbevist om, at Astrid Söderbergh Widding vil blive et lige så stort aktiv for universitetet,” siger Connie Hedegaard.  

Astrid Söderbergh Widding er udpeget for fire år. Udpegningen af det nye bestyrelsesmedlem sker på baggrund af et åbent, offentligt opslag. Læs nærmere om udpegningsprocessen, og se mere om Aarhus Universitets bestyrelse.  

 

CV: 

Astrid Söderbergh Widding, 55 år

Rektor for Stockholms Universitet, siden februar 2013

Fhv. Vice-rektor for Humaniora og Samfundsvidenskab på Stockholms Universitet

Chair of the Principals' Council i den svenske forskningsfond, Knut and Alice Wallengren Fonden.

Professor i filmvidenskab på Stockholms Universitet, siden maj 2000

Navnenyt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Universitetsledelsens Stab