Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Rektor hædret med Erhverv Aarhus Prisen 2020

Rektor Brian Bech Nielsen blev fredag aften hædret med Erhverv Aarhus Prisen. Prisen tilfaldt Brian Bech Nielsen som en anerkendelse af Aarhus Universitets betydning for erhvervslivets vækstmuligheder og byens udvikling, lød det bl.a. i begrundelsen.

10.01.2020 | Kristoffer Jakobsen

Bestyrelsesformand for Erhverv Aarhus Terje Vammen og rektor Brian Bech Nielsen ved prisoverrækkelsen fredag aften.

Rektor Brian Bech Nielsen modtog fredag aften hæder i form af Erhverv Aarhus Prisen, der gives for en særlig indsats for erhvervslivet i og omkring Aarhus. Det skete ved Erhverv Aarhus’ årlige nytårskur.

Erhverv Aarhus’ bestyrelsesformand Terje Vammen gav prisen til Brian Bech Nielsen følgende ord med på vejen:

”Brian Bech Nielsen har, siden han blev udnævnt som rektor for Aarhus Universitet i 2013, haft fokus på at videreudvikle et i forvejen stærkt universitet. Det skinner igennem, når Aarhus Universitet fortjent ligger i toppen af internationale ranglister i hård konkurrence med universiteter fra hele verden, og når man kontinuerligt formår at udklække morgendagens talentfulde arbejdskraft, så erhvervslivet kan konkurrere og skabe værdi for byen og dets borgere,” lød det fra Terje Vammen i begrundelsen for valget af Brian Bech Nielsen som modtager af prisen.

I begrundelsen lyder det også, at Brian Bech Nielsen og Aarhus Universitet har intensiveret samarbejdet med erhvervslivet og samtidig er en vigtig driver for byens internationalisering ved at bidrage til, at Aarhus og Østjylland i stigende grad betragtes som en attraktiv international karrieredestination.

Borgmester Jacob Bundsgaard giver også prisvinderen og Aarhus Universitet anerkendende ord med på vejen. Borgmesteren understreger også, at Aarhus Universitet er afgørende for Aarhus’ betydning og ry som international vidensby:

”Det er velfortjent. Brian Bech Nielsen har i sine år som rektor formået ikke alene at sætte sit præg på udvikling af Aarhus Universitet, men han har også haft et skarpt blik på, hvordan universitetet har kunnet bidrage til udviklingen af Aarhus som by”. 

Rektor Brian Bech Nielsen er meget beæret over at modtage prisen:

”De senere år har vi på Aarhus Universitet prioriteret at styrke vores samarbejde og dialog med byen og regionen, og jeg ser prisen som en anerkendelse af denne indsats. Vi stræber efter, at universitetets forskning, viden og ikke mindst vores dimittender bringes i spil til gavn for det lokale erhvervsliv og samfundet som helhed. Og det er vigtigt for mig at fremhæve, at det er vores fokus på forskning og uddannelse af højeste kvalitet, som er forudsætningen for, at vi kan være en stærk samarbejdspartner for byen og erhvervslivet,” siger Brian Bech Nielsen. 

Brian Bech Nielsen glæder sig især over, at der er blevet lagt mærke til universitetets arbejde med at styrke de faglige aktiviteter indenfor business-, ingeniør og digitaliseringsområderne, og at man samtidig har arbejdet med at styrke de studerendes kontakt til erhvervslivet ved bl.a. at indføre case competitions og flere projektorienterede forløb i uddannelserne. Samtidig fremhæver han universitetets bestræbelser på at styrke byens internationale forbindelser og bidrage til udviklingen af byens iværksættermiljø.

Det er netop nogle af de områder, som universitetet prioriterer i sin nye strategi for de kommende år. Som led i den strategi åbner The Kitchen i februar, som et flagskib for universitetets erhvervs- og iværksættersatsning. De seneste to år er der etableret cirka 130 nye studenterdrevne startups.

Fakta om Erhverv Aarhus Prisen

Prisen uddeles af erhvervsorganisationen Erhverv Aarhus til en person eller en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for erhvervslivet i og omkring Aarhus. Det er 17. gang, prisen uddeles. Nogle af kriterierne for uddelingen lyder, at prismodtageren:

  • Har et stærkt engagement i byen
  • Tager medansvar for byens udvikling
  • Er en markant virksomhed/institution, der profilerer Aarhus
  • Skaber markante forskningsresultater og bidrager positivt til udviklingen af uddannelseslivet i Aarhus
  • Har sit udgangspunkt i Aarhus og Østjylland / Vestdanmark
  • Skaber arbejdspladser
  • Har et internationalt perspektiv

 

 

 

 

Navnenyt, Administration (Faglighed), Alle AU-enheder, Universitetsledelsens Stab, Offentligheden/Pressen, Bevillinger og priser, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe