Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Rektor: Vi skal til bunds i forløb om DCA-rapport

Gennem de seneste to uger har Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug (DCA) i Foulum været centrum for intensiv kritik af en omstridt rapport, som en gruppe forskere har udarbejdet i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Danish Crown.

30.08.2019 | Brian Bech Nielsen

Lad mig slå fast, at vi på Aarhus Universitet til enhver tid står vagt om den uafhængige frie forskning – det skal der ikke kunne rejses tvivl om. Derfor tager vi denne sag særdeles alvorligt.

Ud fra det, der foreligger nu, er den omtalte rapport udarbejdet i et stærkt kritisabelt forløb, hvor der er sket brud på armslængdeprincippet. Rapporten lever ikke op til grundlæggende principper for uafhængighed. Det er bl.a. ikke acceptabelt, at eksterne parter skriver dele af rapporter, der udgives som rapporter fra Aarhus Universitet. Rapporten bryder endvidere med gældende retningslinjer på universitetet.

Jeg forventer, at Science and Technology omgående tager de nødvendige skridt for at komme til bunds i denne sag og drage de nødvendige konsekvenser.

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Universitetsledelsens Stab, Forskning, Forskning