Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Sådan gik universitetsvalget 2019

Årets universitetsvalg er slut. Stemmerne optalt og posterne fordelt. Der er nye ansigter, bl.a. i AU’s bestyrelse, hvor fire nye medlemmer fra 1. februar 2020 vil sidde med til bords, når bestyrelsen mødes. Læs mere og se resultaterne her.

18.11.2019 | Signe Opstrup

Udover nye medlemmer i AU’s øverste ledelse er der også kommet nye repræsentanter ind i fakulteternes akademiske råd, i de lokale studienævn og i ph.d.-udvalgene. 

Se alle valgresultaterne her

Nye ansigter i bestyrelsen

Under dette års universitetsvalg har bestyrelsen haft fire poster, som skulle besættes. Det drejer sig om to repræsentanter for de videnskabelige medarbejdere, én for de teknisk-administrative og én for de studerende.

Som repræsentant for de tekniske og administrative medarbejdere er driftsleder Uffe Pilegård Larsen blevet valgt ved fredsvalg. Uffe arbejder på Institut for Agroøkologi i Flakkebjerg.

De nye repræsentanter for de videnskabelige medarbejdere i AU’s bestyrelse er:

  • Anne Skorkjær Binderkrantz, professor ved Institut for Statskundskab (opstillet på BSS-listen).
  • Peter Balling, professor MSO ved Institut for Fysik og Astronomi (opstillet på ST-listen)

Bestyrelsens nye studenterrepræsentant bliver Hanna-Louise Schou Nielsen fra Studenterrådet, der studerer Statskundskab på 7. semester, mens nuværende medlem af bestyrelsen, Ditte Marie Thomsen, fortsætter.   

Fakta om valget  

Den samlede valgdeltagelse ved dette års valg lå på 21.11% procent. Der var i alt 16 kampvalg – dvs. valg, hvor der kan stemmes på forskellige kandidater. Og der var 77 fredsvalg og 20 bortfaldne valg – dvs. valg hvor der ikke kan stemmes, fordi der enten ikke er opstillet mere end en kandidat, eller fordi der ikke har været nogle kandidater. Læs mere om fredsvalg og bortfald af valg på hjemmesiden.   

Yderligere oplysninger

Læs mere på www.au.dk/valg eller kontakt valgsekretariatet på valg@au.dk.

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet