Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Se med til forskningstalenternes Melodi Grand Prix

18 ph.d.-studerende kæmper om at blive AU’s repræsentant i den europæiske finale i Three Minute Thesis Competition, der kårer Europas bedste forskningsformidler blandt ph.d.-studerende. Vær med til den virtuelle AU-event d. 18. marts, og hør om forskning i blandt andet radikalisering og ekstremisme, virusinfektioner, og hvordan indeklima påvirker vores helbred.

05.03.2021 | Ida Hammerich Nielson

De deltagende ph.d.-studerende i 3TM har alle modtaget virtuel træning i blandt andet retorik og kropssprog forud for konkurrencen, så de er klar til at levere en knivskarp og levende præsentation af deres forskning. På billedet ses 16 af de ph.d.-studerende sammen med bl.a. underviserne på en workshop. Foto: Projektleder Katrine Boserup Jensen

Præsenter din forskning levende og letforståeligt for uindviede på tre minutter med én slide til rådighed. Det er opgaven for de 18 ph.d.-studerende fra AU, der sidder klar bag skærmen til Three Minute Thesis (3MT) d. 18. marts kl. 16-18:30. Du kan overvære den virtuelle konkurrence på Zoom – og være med til at stemme på, hvilken ph.d.-studerende der får publikumsprisen.

De ph.d.-studerende kommer fra alle AU’s fem fakulteter. Én af deltagerne er Christopher Kehlet Ebbrecht fra Psykologisk Institut, der i konkurrencen præsenterer sit studie i, hvorfor enkeltindivider udøver offentlig massevold som f.eks. terror og skoleskyderier:

”Jeg deltager i 3MT-konkurrencen for at styrke mine kommunikationsevner. Jeg mener, at formidling af videnskab er central for at udføre ansvarlig forskning, og at det er enhver forskers pligt at kommunikere sin viden ud over det berygtede elfenbenstårn,” siger han.

Vinderen af 3MT på AU får en plads i den europæiske finale, hvor mere end 35 europæiske universiteter deltager – samt et rejselegat på 35.000. Bag 3TM-konkurrencen står universitetsalliancen Coimbra Group, som Aarhus Universitet er en del af.

Vinderen vælges af årets jury, der består af lektor Ditlev Egeskov Brodersen ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, lektor Christian Ulrik Andersen ved Institut for Kommunikation og Kultur samt AU’s kommunikations- og pressechef Sys Christina Vestergaard. Der uddeles desuden en publikumspris.

Meld dig som ”interesseret” eller ”deltager” på Facebookeventen, og få link til eventen dagen før konkurrencen.

Læs mere om 3MT. Her finder du også en oversigt over deltagerne.

Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, AU Forskning og Eksterne Relationer