Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Seks år mere til prodekan

Lise Wogensen Bach er genansat i stillingen som prodekan for talent og eksterne relationer. Hun ser især frem til at styrke karriereudviklingen for yngre talenter og gøre ph.d.-uddannelsen endnu bedre, men hun vil også arbejde for, at Health skruer op for det internationale samarbejde.

10.12.2018 | Ulla Krag Jespersen

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Siden 2011 har Lise Wogensen Bach sat sit tydelige og umiskendelige præg på talent- og karriereudviklingen på Health, og det skal hun fortsætte med de næste seks år.

Dekan Lars Bo Nielsen glæder sig som formand for ansættelsesudvalget over, at Lise Wogensen Bach har sagt ja til en periode mere.

”Lise er en stor faglig kapacitet og en fremragende holdspiller, og med sin konstruktive og energiske tilgang til opgaverne har hun vist, at hun både kan arbejde strategisk og langsigtet samtidig med, at hun får tingene gjort,” siger Lars Bo Nielsen.

Lise Wogensen Bach skal dermed igen stå i spidsen for fakultetets talentarbejde og de eksterne relationer. En af hendes første opgaver bliver at drive udviklingen af et karriereudviklingsprogram til akademiske ledertalenter.

”Vi ønsker at give ledertalenter på Health mulighed for at finde gode karriereveje, hvad enten det drejer sig om en dygtig forsker eller en dygtig administrativ medarbejder,” siger Lise Wogensen Bach om ideen, der er et af fakultetets indsatsområder for 2019.

På prodekanens to-do-liste står også, at hun skal bidrage til, at Health styrker sine relationer til regionen, erhvervslivet og en række udenlandske institutioner, og at forskeruddannelsen på Health skal blive endnu bedre.

”Vi har en fremragende ph.d.-skole på Health, men jeg vil gerne skubbe gang i en proces, så ph.d.’erne i endnu højere grad bidrager til udviklingen af vores sundhedsvæsen,” siger Lise Wogensen Bach. 

Lise Wogensen Bach vil i universitetsverdenen nok være mest kendt for sit arbejde med ansvarlig forskningspraksis og for sin utrættelige opmærksomhed på at sikre kvinders karrieremuligheder inden for forskning. Til hendes bedrifter skal også føjes en løbende indsats med at udvikle ph.d.-skolen på Health, ligesom hun de seneste år har lagt mange kræfter i at sætte fart på fakultetets samarbejde med virksomheder og industri.

”Lise har sat betydningsfulde emner på dagsorden og været primus motor for en lang række initiativer, ikke bare på Health og Aarhus Universitet, men også nationalt, hvor hun har spillet en stor rolle, både i udviklingen af de danske retningslinjer for ansvarlig forskningspraksis og for udviklingen af ph.d.-uddannelsen i Danmark,” siger Lars Bo Nielsen, som også fremhæver hendes arbejde med at udvikle AU-programmet Junior Researchers Programme og de to extra-curriculære talentforløb på Health: Business Honours Progamme og Research Honours Programme. 

”Med de store opgaver og udfordringer, vi som fakultet har foran os, er det vigtigt at have en dygtig og erfaren person som Lise i spidsen for talentudvikling og eksterne relationer,” siger Lars Bo Nielsen.

Lise Wogensen Bach er efter en proces med åbent opslag og ansættelsessamtale ansat på Health frem til 2024. Før hun i 2011 første gang blev ansat som prodekan, kom hun fra en stilling som professor MSO på forskningslaboratoriet i biokemisk patologi ved Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade.

Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Health, Talentudvikling, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Ph.d.-studerende, Institut for Folkesundhed, Offentligheden/Pressen