Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Selskab for Medicinsk Studenterforskning er vært ved stor kongres

For ottende år i træk byder Selskab for Medicinsk Studenterforskning (SMS) ved Aarhus Universitet velkommen til en fire dage lang kongres, hvor mere end 120 medicinstuderende fra hele landet får mulighed for at præsentere deres forskningsresultater.

08.03.2016 | Sabina Bjerre Hansen

Mere end 120 studenterforskere samles til medicinsk kongres i Nyborg. Den skal også tagges til institutterne.

Mere end 120 studenterforskere samles til medicinsk kongres i Nyborg. Den skal også tagges til institutterne.

Kongressen foregår den 17.-20. marts 2016 på Hotel Sinatur Storebælt i Nyborg. Formålet med den store kongres er at give studenterforskerne mulighed for at præsentere deres forskning i et videnskabeligt forum. Samtidig får de lejlighed til at skabe netværk og finde inspiration til kommende forskningsprojekter.

Programmet for kongressen består af studenterforskernes korte foredrag og posters, som bedømmes af førende seniorforskere inden for de repræsenterede områder, og af nøje udvalgte og aktuelle faglige oplæg.

 

Talentudvikling i forskning til debat

Et af de faglige oplæg har titlen ’Hvordan sikres udviklingen af talent i forskning, og hvad kan vi lære af erhvervslivet og sportens verden?’. Her deler Ove Bech Ovesen, ansvarlig for graduateprogrammerne ved Novo Nordisk, og Claus B. Hansen, U‐19 landstræner og Talentchef i DHF, ud af deres erfaringer med talentudvikling.

De to oplægsholdere deltager bagefter i en paneldebat med titlen ’Hvad er et talent, hvad kan vi lære udefra, og hvordan skal vi styrke fremtidens talentudvikling i medicinsk forskning?’. I panelet deltager også sundhedsdekan Allan Flyvbjerg, Prodekan for Talent Lise Wogensen Bach og tidligere vinder af Lundbeckfondens Talentpris, læge, lektor og ph.d. Søren Dinesen Østergaard, alle fra Aarhus Universitet.

Læs mere om kongressen på SMS’ hjemmeside.

 

Yderligere oplysninger

Formand for SMS Dorthe Vittrup Dorthe.maria.vittrup@post.au.dk

 


 

Om Selskab for Medicinsk Studenterforskning

SMS er en studenterforening på Aarhus Universitet, Health. Foreningen består af frivillige forskningsaktive medicinstuderende og enkelte læger.

Foreningens mål er at skabe bedre forhold og muligheder for medicinstuderende, der ønsker at beskæftige sig med prægraduat forskning. Netop dette foreningsarbejde blev i maj 2011 anerkendt med en forskerpris på Det Nationale Samarbejdsforum for Sundhedsforsknings årsmøde.

Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende, Studerende