Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Seminar om fremtidens sundhed

Center for Sundhedssamarbejde inviterede den 9. maj indenfor til et eksklusivt seminar, hvor fremtidens sundhed og brugen af sundhedsdata blev debatteret.

07.06.2017 | Thit Schioldan Lund

50 aktører på tværs af kommuner, virksomheder, universitet og regionen var samlet, da Center for Sundhedssamarbejde inviterede til et dialog-seminar om fremtidens sundhed. Danmark har et stort uudnyttet potentiale for at blive ”first mover” for integreret anvendelse af sundhedsdata i fremtidens sundhedsvæsen. Det kan bl.a. understøtte lige adgang for alle til sundhed samt skræddersyede sundhedsløsninger og forebyggelse målrettet den enkelte patient. 

Dagen blev faciliteret af innovationsekspert Finn Kollerup og forløb med inspiration fra arbejdsmetoden ”Open Space Technology”. Metoden går ud på, at deltagerne skifter plads alt efter, hvad de synes er interessant, for på den måde at få det bedste ud af hinandens interesser og kompetencer. Flere gange i løbet af dagen rokerede deltagerne derfor rundt, så det skabte mest mulig dialog på tværs af arbejdsområder.

Dagens overordnede temaer var:

·       Det sammenhængende forløb gennem livet og behandlingen

·       Datas potentiale for at skabe sundhed

·       Det bioetiske og videnskabsteoretiske perspektiv

·       Juridiske og organisatoriske aspekter

·       Brugerperspektivet og den antropologiske tilgang

·       Datainfrastruktur og sikkerhed

·       Innovative potentialer 

En fondsansøgning til Innovationsfonden
Alle dagens input blev samlet og vil blive brugt i en ansøgning til Innovationsfonden. Carsten Obel sluttede dagen af med at takke de fremmødte og understregede, at Center for Sundhedssamarbejde ser et stort potentiale i at samarbejde på tværs af sundhedssektoren.


Kontakt
Carsten Obel 
Professor og direktør for Center for Sundhedssamarbejde 
E-mail: co@au.dk
Tlf: 29428405

Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Susa, Susa