Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Seminardage: "Buddhistisk Psykologi"

Oplægsholdere: Jacob Piet Disse seminardage retter fokus på de dele af buddhistisk psykologi, der har relevans for programmet Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR). MBSR er udviklet til moderne mennesker i vesten, og det er som sådan hverken religiøst eller buddhistisk. Men programmet er inspireret af metoder og indsigter fra buddhistiske psykologi.

04.02.2019 | Dansk Center for Mindfulness

Dato tor 25 apr fre 26 apr
Tid 10:30    16:00
Sted Emdrup, København
Tilmelding er lukket

Oplægsholder: Jacob Piet

Disse seminardage retter fokus på de dele af buddhistisk psykologi, der har relevans for programmet Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR). MBSR er udviklet til moderne mennesker i vesten, og det er som sådan hverken religiøst eller buddhistisk. Men programmet er inspireret af metoder og indsigter fra buddhistiske psykologi.

Vi ser blandt andet på begrebet universel dharma, som et overordnet begreb, der henviser til forståelse, perspektiver og indsigter, som er klart formuleret i den buddhistiske psykologi, men som samtidig er alment gældende. Vi ser på buddhistisk psykologis perspektiv på menneskets grundlæggende søgen efter mening, lykke, tilfredshed og fyldestgørelse i tilværelsen. Vi kaster lys på de såkaldte fire ædle sandheder. De fire ædle sandheder er fire erfaringsbaserede kerneindsigter, der til sammen skaber en begrebsmæssig ramme for at forstå årsagerne til psykologisk lidelse. Og samtidig beskriver vejen og metoderne til at lindre lidelse og skabe forudsætninger for større eksistentiel frihed.  

Tid og sted:

Den 25.-26. april 2019.

DPU Campus Emdrup

Tuborgvej 164, 2400 København NV 

Bygning A, lokale 405

Torsdag kl. 10.30 – 17.00
Fredag kl. 9.00 – 16.00    

Se alle vores seminardage her.

Kursus, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Mindfulness, Mindfulness, Seminar