Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Seminardage: "Etik"

Oplægsholder: Jacob Piet Hvad er etik? Hvad er det egentlig? Det som muligvis kan guide vores opførsel i en sund og positiv retning til gavn for andre mennesker? Hvad kræver det? Er det nok at følge nedskrevne retningslinjer?

04.02.2019 | Dansk Center for Mindfulness

Dato tor 12 sep fre 13 sep
Tid 10:30    16:00
Sted Aarhus
Tilmelding er lukket

Vi skal se nærmere på det menneskesyn, værdier og holdninger, som gennemtrænger pædagogikken i MBSR og MBKT. Vi skal arbejde personligt med intention og motivation, som noget der kan skabe en etisk funderet retning for vores arbejde med at formidle mindfulness til andre.

Vi skal være sammen om at undersøge nogle vigtige spørgsmål: 

Hvad er etik? Hvad er det egentlig? Det som muligvis kan guide vores opførsel i en sund og positiv retning til gavn for andre mennesker? Hvad kræver det? Er det nok at følge nedskrevne retningslinjer?   

Er vi villige til at undersøge resultatet af vores adfærd og handlinger som undervisere? Også når det, vi sagde eller gjorde, ikke var hjælpsomt og måske endog sårende for den anden? Kan vi opdage, uden at dømme det, når vores tænkning, ord og handlinger er drevet af egeninteresse frem for intentionen om at være til gavn og støtte? Hvad er vigtigt at være opmærksom på, når intentionen først og fremmest er at gøre mindst mulig skade? Hvilke kvaliteter er vigtige at kultivere, når vi ønsker at være til gavn for andre?

Seminardagene giver en dybere forståelse af det etiske grundlag for mindfulness-baserede interventioner, og kan give nye perspektiver samt retning og mening for nye såvel som erfarne undervisere. 

Vi deler vores egen erfaringsbaserede viden med hinanden og belyser samtidig den akademiske og kontemplative litteratur inden for området.

Tid og Sted:

Studenterhusfondens Konferencecenter

Fredrik Nielsens vej 2-4, lokale M 1

8000 Aarhus
Se evt. monitor, når du kommer ind i Studenterhuset.

Den 12.-13. september 2019.
Torsdag kl. 10.30 – 17.00
Fredag kl. 9.00 – 16.00

Se alle vores seminardage her.

Seminar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Mindfulness, Mindfulness, Kursus