Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Skou-prisen 2020 går til Nicolai Juul Birkbak

Vi er heldige, at en enestående yngre forsker som Nicolai Juul Birkbak har valgt at bedrive sin forskning her på Health. Sådan lyder det fra dekanatet, der tildeler lektor og ph.d. Nicolai Juul Birkbak fakultetets talentpris i år. Vær med til at fejre ham ved prisoverrækkelsen.

17.09.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Lektor og ph.d. Nicolai Juul Birkbak får fakultetets talentpris i år. Tilmeld dig prisoverrækkelsen den 7. oktober, og hør ham fortælle, hvorfor han er så fascineret af bioinformatik og præcisionsmedicin, og hvordan han griber forskningen an. Foto: Jann Thiele Zeiss, AU Health.

Lektor og ph.d. Nicolai Juul Birkbak får fakultetets talentpris i år. Tilmeld dig prisoverrækkelsen den 7. oktober, og hør ham fortælle, hvorfor han er så fascineret af bioinformatik og præcisionsmedicin, og hvordan han griber forskningen an. Foto: Jann Thiele Zeiss, AU Health.

Han har allerede skabt en exceptionel karriere inden for kræftforskning, han samarbejder med internationale topforskere fra verdens førende universiteter og forskningsinstitutioner, og så er han usædvanligt dygtig til at hente ekstern finansiering hjem. Det skriver institutleder Jørgen Frøkiær og viceinstitutleder for forskning Anne-Mette Hvas fra Institut for Klinisk Medicin i den indstilling af Nicolai Juul Birkbak, som netop er blevet imødekommet.

Health uddeler hvert år i oktober fakultetets fornemmeste pris, Jens Christian Skou-prisen, til en ung forsker i international særklasse, og i år er det Nicolai Juul Birkbak, der løber med hæderen og de 100.000 kr.

Nicolai Juul Birkbak forsker i kræft, han bedriver translationel bioinformatisk cancerforskning, for at være helt præcis. Det betyder, at han bl.a. udforsker evolution i cancer og søger at forstå sammenhængen mellem forskellige stadier i cancercellernes udvikling mod det maligne stadium. Og så udnytter han sin viden til at udvikle nye metoder og undersøgelser, der kan forbedre kræftpatienters sygdomsforløb og øge deres chancer for overlevelse.

Tag med til prisoverrækkelsen

Jens Christian Skou-prisen bliver formelt overrakt onsdag den 7. oktober 2020 kl. 13, hvor også Nicolai Juul Birkbak festforelæser om sin forskning inden for bioinformatik og præcisionsmedicin. Arrangementet er åbent for alle, men kræver tilmelding.

”Jeg håber at se mange i Søauditorierne, når vi skal hylde Nicolai Juul Birkbak. Han fortjener at blive anerkendt og fejret for sin indsats og for sine imponerende resultater. Så opfordringen herfra er: Tag jer tiden til det. Det er vigtigt, at vi fejrer hinandens succeser. Og så er prisoverrækkelsen en, i disse tider, sjælden mulighed for at netværke med kolleger ansigt til ansigt – selvfølgelig under hensyntagen til gældende retningslinjer for smittebegrænsning,” siger prodekan for forskning Hans Erik Bøtker.


Sådan tilmelder du dig prisoverrækkelsen

Nicolai Juul Birkbak får Jens Christian Skou-prisen onsdag den 7. oktober 2020 kl. 13 ved et arrangement i Søauditorierne.

Fakultetet inviterer til en uformel reception med snacks og et glas vin umiddelbart efter prisoverrækkelsen, og arrangementet er åbent for alle ved tilmelding via AU’s webshop. Sidste frist for tilmelding er den 30. september 2020.


Om Jens Christian Skou-prisen

Jens Christian Skou-prisen uddeles hvert år til en forsker, som er ekstraordinært talentfuld inden for sit forskningsfelt, og som er både kreativ og produktiv. Sidste år gik Skou-prisen til professor Ebbe Bødtkjer fra Institut for Biomedicin.

Kun Healths fem institutledere kan indstille kandidater til Jens Christian Skou-prisen, og kandidaterne skal leve op til en række kriterier. Prisen kan ikke søges.


Kontakt

Lektor og ph.d. Nicolai Juul Birkbak
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Molekylær Medicinsk Afdeling (MOMA)
Mobil: 25 39 47 79
Mail: nbirkbak@clin.au.dk

Prodekan for forskning Hans Erik Bøtker
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 40 29 33 89
Mail: boetker@au.dk

Navnenyt, Forskning, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Health, Talentudvikling, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Arrangement