Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Smerteforsker modtager millionbevilling

Lektor Christian Vægter fra Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet, er med i et konsortium af forskere, som netop har modtaget 18,4 mio. kr. fra Innovationsfonden. Pengene skal gå til at arbejde videre på et lovende lægemiddel mod smerter i nervebanerne

20.09.2018 | Helle Horskjær Hansen

Bevillingen skal gå til at udvikle videre på et lovede lægemiddel mod smerter i nervebanerne.

Bevillingen skal gå til at udvikle videre på et lovede lægemiddel mod smerter i nervebanerne.

Op mod 450.000 danskere lever i dag med smerter i nervebanerne, også kaldet neuropatiske smerter. Smerter, som stikker, brænder og isner. Neuropati er en kronisk sygdom, der har store konsekvenser for patientens dagligdag, arbejdsevne og livskvalitet.

Bevillingen på 18,4 mio. kr., hvoraf de 2,1 mio. kr. går til Christian Vægter og hans kolleger på AU, er med til at sikre, at forskergruppen fortsat kan udvikle det potentielle lægemiddel HB-086.

HB-086, som er et protein, der kun findes i nervesystemet, har en betydning for, hvordan man genskaber ødelagte nerver, og som samtidig indeholder smertestillende egenskaber overfor neuropatiske smerter.  Effekten af behandlingen er allerede blevet bekræftet i en lang række studier, og forskerne håber nu, at de meget snart kan afprøve behandlingen, der har færre bivirkninger, på patienter i klinikken.

Kontakt

Christian Bjerggaard Vægter
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
61 30 36 42
cv@biomed.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder