Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Søg nu: ’AUFF Flagskibe er en hyldest til den frie forskning’

Har du en ide til et forskningsprojekt med potentiale til at skabe udvikling og sætte Aarhus Universitet på det videnskabelige verdenskort? Så er muligheden der nu for at søge Aarhus Universitets Forskningsfonds AUFF Flagskibe. Frist for ansøgning er 5. maj 2021.

21.01.2021 | Henriette Stevnhøj

AUFF LOGO

Aarhus Universitets Forskningsfond åbner for ansøgninger til AUFF Flagskibe, som uddeles hvert andet år.

AUFF Flagskibe er Aarhus Universitets Forskningsfonds store satsning med en enkelt bevilling på op til 15 millioner kr., som tildeles ét projekt med ’stor videnskabelig gennembrudskraft og innovativ styrke’.

Formand for uddelingsudvalget, professor Karl Anker Jørgensen, har store forventninger til de kommende ansøgninger.

”Vi kalder på ansøgninger til projekter, som kan løfte taget. Det projekt, som tildeles bevillingen under AUFF Flagskibe, skal ikke alene være på et højt videnskabeligt niveau, det skal også være et projekt, som kan profilere AUFF og Aarhus Universitet i den brede offentlighed”.

Karl Anker Jørgensen fremhæver The Caesar’s Forum Project, der er støttet med AUFF Flagskibe.

”Det er et forskningsprojekt med nye perspektiver med stor international bevågenhed. Projektet viser, at vi har forskning med globalt udsyn, men også at vi er en ledende forskningsnation”, siger Karl Anker Jørgensen.

At komme med under AUFF Flagskibe er noget helt særligt, betoner uddelingsformanden:

”AUFF Flagskibe er en hyldest til den frie forskning. Det er en stor glæde at være med til at sætte et fremragende forskningsprojekt, med den helt rigtige idé til et banebrydende projekt, i søen, og hvor forskeren eller forskerne bag ikke nødvendigvis er kendt i forvejen”, siger Karl Anker Jørgensen.

AUFF Flagskibe uddeles hvert andet år, og der kan ansøges op til 15 mio. kroner. For at komme i betragtning skal der være tilsagn om støtte fra én eller flere andre fonde.  

Hver dekan kan indstille én ansøgning til et flagskibsprojekt. Ansøgningsfristen er 5. maj 2021.

Læs om ansøgningsprocedure.

 

Publikationsstøtte kan søges nu

Der er åbnet for ansøgninger til AUFF publikationsstøtte, som uddeles i første halvår af 2021. Ansøgningsfrist er 23. februar 2021

Læs om ansøgningsprocedure.

Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Forskning