Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Søg støtte til at styrke vækstlaget og dyrke internationale relationer

Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF) åbner nu for ansøgninger til rejsestipendier og AUFF Starting Grants. Frist for ansøgninger er hhv. 8. og 13. april.

08.03.2021 | Henriette Stevnhøj

En dag åbner verdenen igen for rejser, og så er det rart med et mobilitetsstipendie fra AUFF, som kan søges af forskere med lyst til at dyrke de internationale relationer. Foto: Colourbix

Målet er at styrke vækstlaget og derigennem sikre fremragende forskere gode karrieremuligheder ved Aarhus Universitet. Sådan lyder det i motivationen fra AUFF om Starting Grants, der kan søges til forskningsområder, som skal etableres og have tilført nye forskningsgrupper.

Målgruppen for Starting Grants er nyansatte adjunkter, lektorer og professorer. Der er to årlige ansøgningsrunder, den førstkommende er 13. april. Der kan dog løbende søges om AUFF Startings Grants, hvis en forhandling om nyansættelse eller rekruttering falder ind under kriterierne. Der skal altså være tale om en presserende situation, hvor et Starting Grant kan anspore en særligt attraktiv kandidat til at vælge Aarhus Universitet frem for et andet sted.  

Læs mere om AUFF Starting Grants

Der vanker liv med rejseaktivitet på den anden side af coronapandemien. I al fald ser AUFF optimistisk på fremtiden og tager imod ansøgninger til stipendier, som skal støtte den ind- og udgående mobilitet ved Aarhus Universitet.

Stipendierne kan søges til udenlandske forskere, som kommer til Aarhus Universitet og til AU-forskere med udrejselyst. Hensigten med stipendierne er at få international erfaring og opbygge og styrke faglige netværk, som kommer forskningen til gavn. Stipendierne kan kun søges af fastansatte forskere. Ansøgningsfrist er 8. april.

 Læs mere om International mobilitet.

Bevillinger og priser, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Forskning