Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Søren K. Kjærgaard fratræder som institutleder

Efter 11½ år på posten har institutleder Søren K. Kjærgaard, Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet, besluttet at vende tilbage til forskning og uddannelse. Det sker 1. juni 2016.

14.01.2016 | Kirsten Olesen

Søren K. Kjærgaard. Foto: Lars Kruse, AU

Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet skal have ny institutleder til sommer. Det sker lidt tidligere end ventet, idet institutleder Søren K. Kjærgaards ansættelsesperiode først løber ud i 2017. Men han har besluttet at træde tilbage og hellige sig forskning og uddannelse allerede fra 1. juni 2016.

”Det skyldes først og fremmest, at jeg savner forskningen og at jeg gerne vil bidrage til videreudviklingen af uddannelsen i Folkesundhedsvidenskab, som har været et af mine egne børn. Men det spiller også en vigtig rolle, at de meget store udfordringer, som instituttet står over for, i mine øjne kræver nye, friske kræfter. Derfor går jeg af før tiden, så en ny leder så hurtigt som muligt kan være med til at forberede fremtiden”, siger Søren K. Kjærgaard.

Instituttet har stort potentiale

Stillingen som institutleder på Institut for Folkesundhed er nu slået op med ansøgningsfrist 6. marts og med henblik på, at en ny institutleder kan træde til per 1.juni 2016 eller derefter.  

”Jeg vil selvfølgelig fortsætte med at arbejde dedikeret på at sikre de bedst mulige arbejdsvilkår på instituttet – også, når jeg er trådt tilbage. For vi har et enormt potentiale med fire stærke uddannelser, et stort forskerskoleprogram og en lang række forskningskapaciteter på højt internationalt niveau, som stort set alle peger ind i samfundets efterspørgsel på viden”, siger Søren K. Kjærgaard og tilføjer:

”Det er med vemod, at jeg forlader posten efter 11½ år, men jeg er sikker på, at det er den rigtige beslutning for mig selv og for instituttet”.

Når Søren K. Kjærgaard træder tilbage fra institutlederposten vender han tilbage til en stilling som lektor på instituttet med fokus på forskning i forebyggelse og uddannelse i Folkesundhedsvidenskab.

Politik og strategi, Alle grupper, Institut for Folkesundhed, Health