Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Sommerskole på SKT fejrer 10 år med flere deltagere end nogensinde

Fra akupunktur i tandklinikken til læren om kost og caries. Plus 15 andre emner på tre dage. I 10 år har SKTs sommerskole været et brush up for ansatte på tandklinikker. I år markeres skolens fødselsdag med et udvidet program.

17.06.2013 | Henriette Stevnhøj

Portræt af Helle Hornhaver.

Helle Hornhaver er arrangør af sommerskolen på SKT, som fylder 10 år.

En 10 års fødselsdag skal markeres behørigt. For fødselaren, sommerskolen på Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT) i Aarhus, sker det ved at udbyde en perlerække af både kendte og nye kurser.

Sommerskolen er kendetegnet ved korte og kompakte forløb med relation til den daglige praksis på tandklinikken. Kurset ’Patologien rundt på 180 minutter’ varer - som titlen antyder - tre timer, og et arbejdskursus i, hvordan man afhjælper gener ved brug af protese, fås på en eftermiddag.

”Det er netop et af kriterierne ved sommerskolen,” fortæller Helle Hornhaver, koordinator for efter- og videreuddannelse.

”Det handler om at matche de behov, som aftagerne af kurserne har. Vores kursister ønsker et brush up på kendt stof eller introduktion til nyeste viden inden for et emne. Du kan sammensætte dit helt eget program med foredrag og arbejdskurser over de tre dage eller vælge netop det ene kursus, der er relevant for dig. Det er en fleksibilitet, vores kursister sætter pris på,” siger Helle Hornhaver.

Mere end halvdelen af kurserne er nye, og flere er oprettet efter ønske fra vores brugere, det gælder for eksempel ’Kommunikation og konflikthåndtering på klinikken’ og odontofobi,” siger Helle Hornhaver.

Tilmeldingen er i år rekordhøj med indtil videre 150 deltagere fra hele det odontologiske team. Og deltagerne kommer ikke kun fra klinikker tæt på Aarhus. I år har hele tandlægeklinikker fra for eksempel Rudkøbing og Kerteminde valgt at lukke klinikken og drage sammen til Aarhus. 

Fakta

De tre initiativtagere til SKTs sommerskole er: Ann Berit Hansen, Jensa Ottosdóttir Øregaard og Kristin Berge Clausen.
Sommerskolens fødselsdag fejres samtidig med SKTs 40 års jubilæum.

Sommerskolen på SKT finder sted den 13.-15. august 2013. Program og tilmelding til sommerskolen finder du på SKTs hjemmeside.

Yderligere oplysninger

Helle Hornhaver
Aarhus Universitet, Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT)
Direkte telefon: 8716 8274
Mobil: 2899 2279
hornhaver@skt.au.dk

Arrangement, Alle grupper, Health, Uddannelse, SKT