Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Stem til universitetsvalget i dag

Brug din stemmeret og få indflydelse på hvilke kandidater, der skal sidde i dit lokale studienævn, akademiske råd, ph.d.-udvalg og i universitetets bestyrelse. Du kan stemme nu og frem til torsdag den 14. november kl. 16.00.

08.11.2019 | Signe Opstrup

Har du tænkt på, hvilke fordele der er ved at deltage aktivt i universitetsvalget og sætte dit kryds ved en god kandidat? Når du sætter dit kryds, peger du på den kandidat, som skal repræsentere dig og dine interesser i fx dit studienævn.

I år kan du som studerende stemme til AU's bestyrelse, akademiske råd og studienævn. Er du ph.d.-studerende kan du også stemme til Ph.d.-udvalg. Er du tvivl om, hvem du skal stemme på, så find din rette kandidat i kandidatlisten

Læs desuden om de studenterpolitiske organisationer, der opstiller kandidater.

Sådan stemmer du 

Du kan stemme nu og frem til 14. november kl. 16.00. Du logger på systemet med dit AU ID og adgangskode til Selvbetjeningen (mit.au.dk). Valgresultatet vil blive offentliggjort mandag den 18. november på au.dk/valg.

Klik her og stem

Se video om, hvordan du stemmer:

Fredsvalg og bortfald af valg

Bemærk, at der nogle steder er fredsvalg eller bortfald af valg. Dette betyder, at du ikke kan stemme til disse valg.

Se oversigt over dette års fredsvalg og bortfaldne valg.
Læs mere om fredsvalg og bortfald af valg.

De gør en forskel

Det er vigtige emner, som bliver drøftet i de forskellige råd, nævn og udvalg. I studienævnene udarbejder de fx forslag til studieordninger, sikrer at der bliver fulgt op på evalueringen af undervisningen og godkender eksamensplaner.

Og på dagsordenen til bestyrelsesmøderne er fx universitetets budget og strategi og de generelle udviklingstendenser i uddannelsespolitik.

Læs mere om de forskellige råd, nævn og udvalg.

Vil du vide mere?

  • Læs mere om valget på au.dk/valg
  • Kontakt valgsekretariatet på valg@au.dk eller 8715 3325, hvis du har spørgsmål.

Administrativt, Administration (Faglighed), Forskningsårsstuderende, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Arrangement, Studerende, Ph.d.-studerende