Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Stil op som kandidat til universitetsvalget

Til november er der valg på AU. Du skal vælge dine repræsentanter eller selv stille op til studienævn, akademiske råd og ph.d.-udvalg. Har du har lyst til at stille op som kandidat, kan du gøre det fra den 19. til den 23. oktober.

08.10.2020 | Signe Schou

Vil du sidde med ved bordet, når der træffes vigtige beslutninger på dit fakultet eller i din enhed om fx strategier, budgetter eller ansættelsespolitik? Så stil op som kandidat til universitetsvalget og giv din mening til kende – eller stem på den kandidat, der bedst kan gøre en forskel for dig.

Hvem er på valg?

Valget afholdes fra 9.-12. november, og i år kan videnskabelige medarbejdere stille op til eller stemme på kandidater til studienævn samt ph.d.-udvalg. For Natural Sciences endvidere akademisk råd. Ph.d.-studerende kan desuden stille op til og stemme til ph.d.-udvalg og for Natural og Technical Sciences akademiske råd. Læs mere om de forskellige råd, nævn og udvalg.

Særligt for Natural Sciences: Tekniske og administrative medarbejdere kan stemme og stille op til akademiske råd som observatører.

Stil op som kandidat i perioden 19.-23. oktober

Hvis du har lyst til at stille op til valget, kan du gøre det fra mandag den 19. oktober kl. 9:00 til fredag 23. oktober kl. 12:00. Det er dog en god idé at indsende elektroniske kandidatlister så tidligt som muligt i opstillingsperioden, så eventuelle fejl kan nå at blive rettet, inden fristen udløber. Se hvordan du stiller op her.

Tjek din stemmeret

Vi anbefaler, at du tjekker din stemmeret i god tid inden valget. Det gør du ved at logge ind i valgsystemet med dit AU bruger-id og adgangskode. Når du er logget ind i valgsystemet, kan du se, hvilke organer du kan stemme til og hvornår. Gå direkte til login i valgsystemet.

Hvornår skal du stemme?

Du stemmer elektronisk via au.dk/valg i valgperioden 9. november kl. 9.00– 12. november kl. 16.00. Du logger på systemet med dit AU-id og adgangskode.

Vil du vide mere?

  • Læs mere på au.dk/valg
  • Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Valgsekretariatet på: 8715 3325 eller sende en mail til: valg@au.dk
Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder, AU HR, Arrangement, Teknisk/administrativ medarbejder, Universitetsledelsens Stab, Health, Ph.d.-studerende