Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Stil op som kandidat til universitetsvalget

Til november er der valg på AU. Du skal vælge dine repræsentanter eller selv stille op til AU’s bestyrelse, akademiske råd og Ph.d.-udvalg. Har du har lyst til at stille op som kandidat, kan du gøre det fra den 17. til den 28. oktober.

09.10.2019 | Signe Opstrup

Vil du sidde med ved bordet, når der træffes vigtige beslutninger på dit fakultet eller i din enhed om fx strategier, budgetter eller ansættelsespolitik? Så stil op som kandidat til universitetsvalget og giv din mening til kende – eller stem på den kandidat, der bedst kan gøre en forskel for dig.

Hvem er på valg? 

Valget afholdes fra 11.-14. november, og i år kan alle medarbejdere stille op til eller stemme på kandidater til AU’s bestyrelse og akademiske råd. Ph.d.-studerende kan desuden stille op til og stemme til ph.d.-udvalg. Læs mere om de forskellige råd, nævn og udvalg.

Særligt for ST: Valget til akademisk råd på ST for medarbejdere udskydes til 2020 på grund af delingen af fakultetet.

Stil op som kandidat i perioden 17. – 28. oktober 

Hvis du har lyst til at stille op til valget, kan du gøre det elektronisk i perioden torsdag 17. oktober kl. 9:00 til mandag 28. oktober kl. 16:00. Det er dog en god idé at indsende elektroniske kandidatlister så tidligt som muligt i opstillingsperioden, så eventuelle fejl kan nå at blive rettet, inden fristen udløber. Se hvordan du stiller op her.

Video: Derfor skal du stille op som kandidat

Hør seks medarbejdere og studerende fortælle om, hvad de får ud af at sidde med til bords i de forskellige råd, nævn og udvalg.

OBS: Efter videoen blev produceret, er opstillingsperioden blevet forlænget frem til 28. oktober kl. 16.

Tjek din stemmeret

Vi anbefaler, at du tjekker din stemmeret i god tid inden valget. Det gør du ved at logge ind i valgsystemet med dit bruger-id og din adgangskode til selvbetjeningen (mit.au.dk). Når du er logget ind i valgsystemet, kan du se, hvilke organer du kan stemme til og hvornår. Gå direkte til login i valgsystemet.

Hvornår skal du stemme?

Du stemmer elektronisk via au.dk/valg i valgperioden 11. november kl. 9.00– 14. november kl. 16.00. Du logger på systemet med dit CPR-nummer og adgangskode til Selvbetjeningen (mit.au.dk).

Yderligere oplysninger

  • Læs mere på au.dk/valg
  • Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte valgsekretariatet på: 8715 3325 eller sende en mail til: valg@au.dk
Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder