Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Stor bevilling til forsker fra Aarhus Universitet

Tove Christensen har netop modtaget en økonomisk håndsrækning til sit forskningsprojekt, som undersøger årsagerne til sygdommen multipel sclerose. Bevillingen er fra Riisfort Fonden og er på 262.000 kroner.

24.10.2013 | Helle Horskjær Hansen

Den aarhusianske forsker Tove Christensen har de sidste mange år forsket i sygdommen multipel sclerose. Årsagerne til sygdommen er ukendte, men Tove Christensen håber at komme et svar nærmere med sit forskningsprojekt ”Patogen Effekt af Aktiverede CNS-relaterede Humane endogene retrovirus”.

”Vi undersøger, om aktiverede humane endogene retrovirus (HERV) eller vores immunforsvars reaktioner på aktiverede HERV er en af årsagerne til sygdommen,” forklarer Tove Christensen.

Undersøgelserne skal bidrage til at få mere viden om sygdomsforløbet ved multipel sclerose og kan inspirere til nye muligheder for behandling af sygdommen.

”Projektet finansieres i langt overvejende grad af eksterne midler, og bevillingen er af stor betydning for at realisere væsentlige laboratorieforsøg. Bevillingen er en stor støtte og opmuntring for mit fortsatte videnskabelige arbejde,” siger Tove Christensen.

Tove Christensen er ansat som lektor ved Aarhus Universitet.

Yderligere oplysninger

Lektor Tove Christensen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Direkte telefon: 8716 7845
tc@microbiology.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin, Health, Ph.d.-studerende, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder