Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Studerende fra Aarhus modtager Novo Scholarship 2014

Pernille Ommen Andersen er specialestuderende i molekylær medicin ved Aarhus Universitet. Hun får nu et stipendium fra Novo Nordisk og Novozymes for sin forskning i fibroblastre og psoriasis.

06.02.2014 | Anders Corydon Frederiksen

Pernille Ommen Andersen.

Specialestuderende i molekylær medicin Pernille Ommen Andersen fra Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin.

Pernille Ommen Andersen forsker i celletypen fibroblastre og deres betydning for sygdommen psoriasis. Den forskning bliver nu støttet af Novo Nordisk og Novozymes, som har tildelt Pernille Ommen Andersen et stipendium fra deres Novo Scholarship Programme. Stipendiet giver Pernille Ommen Andersen 7.000 kroner om måneden fordelt over otte måneder, i alt 56.000 kroner.

Fibroblastre bliver betegnet som byggestenene i alle væv, og adipokiner, som er signalmolekyler produceret af fedtvæv, har en regulerende effekt på dem. Målet med Pernille Ommen Andersens forskning er at finde frem til fibroblastrenes rolle i psoriasis, og hvordan de bliver reguleret af adipokiner.

Patienter, der lider af psoriasis, vil derfor kunne få gavn af forskningen. Både i form af større viden om følgesygdommene, men også i form af nye behandlingsmål.

”Psoriasis optræder sjældent alene. Sygdommen følges ofte af fedme, diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Det er en generel opfattelse, at adipokiner medvirker til disse følgesygdomme. Derfor vil jeg undersøge sammenhængen mellem psoriasis og følgesygdommene ved at undersøge adipokiners påvirkning af fibroblastre. Det kunne nemlig være det manglende led i forståelsen heraf,” forklarer Pernille Ommen Andersen.

Stipendiet er en stor håndsrækning for hende.

”Stipendiet fra Novo Nordisk og Novozymes giver mig den nødvendige økonomiske ro til at fordybe mig i projektet, og jeg behøver derfor ikke at have et studiejob ved siden af mit studie. Og så er det en stor anerkendelse, at der er andre, som også tror på mit projekt,” siger Pernille Ommen Andersen.

Stipendiet blev overrakt den 22. januar 2014 til Novo Scholarship Symposium.

Pernille Ommen Andersen er født den 25. juni 1990 i Horsens.

Yderligere oplysninger

Specialestuderende Pernille Ommen Andersen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin – Dermato-venerologisk forskningslaboratorie S
Direkte telefon: 8746 1905
peoa@ki.au.dk

Navnenyt, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin, Health, Aarhus Universitet