Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Studerende hyldet for iværksætteri og elitesport

Aarhus Universitet hyldede onsdag aften studerende for deres udmærkelser inden for elitesport eller iværksætteri. De studerende har enten vundet medaljer til VM, EM eller Universiaden – eller større iværksætterpriser med deres egne virksomheder.

25.10.2019 | Kristoffer Jakobsen

Universitetsdirektør Arnold Boon med de studerende, der har vundet medaljer til VM, EM eller Universiaden i 2019. Foto: Søren Kjeldgaard.

Stakladen var onsdag aften fyldt med universitetets største talenter inden for sport og iværksætteri. Disse studerende har alle gjort sig bemærket på de største scener og kunne fylde et trofæskab med alt fra OL-medaljer til de ypperste iværksætterpriser.

”Dual Career lærte mig at få to plus to til at give fem, fordi jeg lærte at prioritere min tid.” Sådan lød det fra OL-medaljevinder Sara Slott Petersen, da hun tog talerstolen foran de mange prisvindende studerende. Atletik-stjernen dimittererede sidste år fra Aarhus Universitet med en kandidatgrad i idræt.

Med i Dual Career-programmet er også studerende, som sideløbende med studiet har kastet sig ud i at gøre gode idéer til nye virksomheder.

”I har besluttet, at når mange af jeres studiekammerater holder fri, så skifter I læsesalen ud med direktørstolen og arbejder videre,” sagde universitetsdirektør Arnold Boon til de prisvindende iværksætter-studerende. Og det mente han, at de har rigtig god grund til at være stolte af. Han gjorde det desuden klart for de studerende, at den tid, de har investeret i uddannelse, vil betale sig tilbage og løfte dem ind i fremtiden.

En af iværksætterne er Henrikke Kylén Pedersen. Under et eksamensprojekt på Digital Design fik hun sammen med sin medstuderende Thomas Solgaard Andersen idéen til virksomheden Manigrip, der nu har vundet Citizen Accelerator-prisen på årets AAL Forum.

”Dual Career er vigtigt, og det er vigtigt, at Aarhus Universitet tror på os. Jeg føler, at jeg har en stor fordel, fordi jeg har taget forskud på den virkelige verden gennem vores iværksætteri,” sagde Henrikke Kylén Pedersen, som nu sammen med Thomas Solgaard Andersen balancerer specialeskrivning med at drive en nystartet virksomhed.

Dual Career-programmet hjælper studerende med at have en karriere inden for elitesport eller iværksætteri, samtidig med de tager en uddannelse på Aarhus Universitet.

Over 500 studerende er en del af programmet, der siden 2011 har hjulpet elitesportsudøvere med at finde vej i den sportslige og akademiske verden. Og siden 2016 har programmet omfavnet studerende med nystartede virksomheder til at navigere i studielivet samtidig med at have et ben godt plantet i erhvervslivet.

OM DUAL CAREER-PROGRAMMET

  • 7 studerende på AU har i 2019 vundet i alt 8 medaljer ved EM, VM eller Universiaden
  • 5 studerende fra 3 virksomheder har i 2019 modtaget 4 større iværksætterpriser
  • 54 studerende fra AU’s Dual Career-program er dimitteret i 2019
  • Med 55 elitesportsudøvere har Aarhus Universitet det højeste antal af Team Danmark-støttede studerende i landet
  • Der er etableret mere end 200 virksomheder blandt studerende på Aarhus Universitet i løbet af de seneste 4 år. Flere med en omsætning på mere end 1 mio. kr. årligt – og flere med mere end 10 ansatte
  • Gruppen af studerende, der følger Dual Career-programmet på Aarhus Universitet, klarer sig generelt godt – de har en god fremdrift på studiet og et lavt frafald

LÆS MERE OM DUAL CAREER

Arrangement, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet, Bevillinger og priser, Navnenyt, Talentudvikling, Uddannelse, Forskning