Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Studiestart for ny professionsbachelor udsættes til 2023

Institut for Odontologi og Oral Sundhed har fået grønt lys til at udbyde den nye professionsbacheloruddannelse i klinisk tandteknik fra september 2022. Instituttet har dog valgt at udskyde studiestarten et år for at sikre uddannelsens kvalitet.

03.11.2021 | Lise Wendel Eriksen

Den nye professionsbachelor i klinisk tandteknik udskyder første studieoptag til september 2023. Foto: Jesper Rais, AU Foto

”Vi har besluttet at udsætte studiestarten for den nye professionsbachelor i klinisk tandteknik til 2023. Det gør vi for at sikre, at vi har tilstrækkelig tid til at udvikle og detailplanlægge en uddannelse af den allerhøjeste kvalitet,” fortæller Helle Hornhaver.

Hun er nuværende projektleder for den arbejdsgruppe på Institut for Odontologi og Oral Sundhed, der de seneste år har arbejdet med at omlægge den toårige erhvervsakademiuddannelse i klinisk tandteknik til en professionsbachelor af 3,5 års varighed.

Det har længe været et ønske fra såvel aftagerne som fra faggruppen selv at give uddannelsen i klinisk tandteknik et akademisk løft. Der stilles nemlig stadig større akademiske og tekniske krav til kliniske tandteknikere, fordi de arbejder med komplekse patientgrupper, skal følge med en rivende teknologisk udvikling og sikre patientsikkerheden.

Vi vil ikke forhaste os i slutspurten

Efter flere års forberedelse på instituttet godkendte Uddannelses- og Forskningsministeriet den nye professionsbacheloruddannelse i december 2020 og gav Aarhus Universitet lov til at optage studerende fra september 2022. Instituttet har dog bevidst valgt at sætte tempoet i slutspurten lidt ned – også fordi corona-perioden har krævet en ekstraordinær indsats af både medarbejdere og studerende.

”Når vi venter til 2023 med første nye optag, undgår vi at køre den nuværende og den nye uddannelse, som er på to forskellige niveauer, samtidig. Det giver både plads til den sidste planlægning og til den nødvendige kompetenceudvikling af underviserne, som skal opkvalificeres,” forklarer Helle Hornhaver og uddyber:

”Vi er de eneste i Danmark, der kan tilbyde vores studerende en professionsbachelor i klinisk tandteknik, og vi skylder alle – medarbejdere, nuværende og kommende studerende og hele fagmiljøet – at vi gør arbejdet ordentligt.”

Læs også artiklen ”Akademisk løft: Klinisk tandteknik bliver nu en professionsbachelor”


Om kliniske tandteknikere

  • Kliniske tandteknikere behandler patienter, der mangler mange eller alle tænder, med aftagelige proteser.
  • Behandlingen sker i tæt samarbejde med tandlæger.
  • Kliniske tandteknikere er autoriserede sundhedspersoner og kan have egen klinik eller være ansat på private eller offentlige tandklinikker.

Kontakt

Tandlæge, koordinator for efter- og videreuddannelse Helle Hornhaver
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi og Oral Sundhed
Mail: hornhaver@dent.au.dk
Mobil: 28 99 22 79

Uddannelse, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder