Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

CESU får ny professor

Charlotte Ringsted er netop tiltrådt som professor i Health Sciences Education ved CESU på Aarhus Universitet. Udover professoratet er Charlotte Ringsted også prodekan for uddannelse på det sundhedsvidenskabelige fakultet på universitetet.

09.06.2015 | Helle Horskjær Hansen

Ved årsskiftet tiltrådte hun som ny prodekan for uddannelse på Health, Aarhus Universitet. Nu er Charlotte Ringsted blevet professor i Health Sciences Education ved CESU også på universitetet.

Ved årsskiftet tiltrådte hun som ny prodekan for uddannelse på Health, Aarhus Universitet. Nu er Charlotte Ringsted blevet professor i Health Sciences Education ved CESU også på universitetet.

Ved årsskiftet tiltrådte hun som ny prodekan for uddannelse på Health, Aarhus Universitet. Og nu er Charlotte Ringsted altså blevet professor i Health Sciences Education ved CESU også på universitetet.

Før hun landede i Aarhus, kom hun fra en stilling som centerleder for et af de internationalt mest anerkendte og største centre for forskning i uddannelse, The Wilson Centre for Research in Health Professions Education på Toronto University, og hun har mange års erfaring med forskning i og ledelse af sundhedsuddannelser.

”Min forskning omhandler studier af oplæring i og test af kliniske færdigheder i sundhedsfaglige uddannelser, herunder effekten af forskellige oplæringsformer, og hvordan man kan teste, at forventet kompetence er opnået,” fortæller Charlotte Ringsted.

Hun understreger, at forskningen i sidste ende får betydning for kvaliteten i patientbehandling og patientsikkerheden.

”Resultaterne er vigtige for de personer, der arbejder med sundhedsfaglige uddannelser, men kan også inspirere andre dele af uddannelsessektoren i arbejdet med at udvikle oplærings- og prøveformer,” siger hun.

Charlotte Ringsted blev oprindeligt uddannet læge på Odense Universitet i 1978, men skiftede i 1993 spor og siden har hun skabt sig en karriere inden for medicinsk pædagogik både som forsker og leder.

Mandag den 29. juni 2015 kl. 14.30 holder Charlotte Ringsted tiltrædelsesforelæsning med titlen: Forskning i Sundhedsvidenskabelig uddannelse.

Tiltrædelsesforelæsningen finder sted hos AIAS, Aarhus Universitet, Høegh-Guldbergs Gade 6B, 8000 Aarhus C.

Yderligere oplysninger

Charlotte Ringsted
Aarhus Universitet, Dekanatet, Health
Mobiltelefon: 9350 8222
charlotte.ringsted@au.dk



Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Ph.d.-studerende, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder