Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Syv fremragende AU-forskere bliver Sapere Aude Forskningsledere

Danmarks Frie Forskningsfond har bevilliget i alt 192 mio. kr. til Sapere Audes forskningslederprogram. Forskere fra Aarhus Universitet modtager syv af i de alt 34 prestigefulde bevillinger. Forskere fra alle AU’s fire fakulteter er blandt modtagerne.

05.12.2018 | Anders Hylander

"Vi har investeret risikovilligt i de allerdygtigste forskere med vægt på perspektivrig forskning til gavn for Danmark," siger DFF’s bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen.

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) fordeler 192 millioner kroner til 34 excellente yngre forskere med originale idéer og forskningslederambitioner i top. Fondens investering giver de unge talenter mulighed for at lede eget forskerteam og gennemføre forskning på højt internationalt niveau. 

"Vi har investeret risikovilligt i de allerdygtigste forskere med vægt på perspektivrig forskning til gavn for Danmark. Det er løfterige projekter, som er med til at sætte retning for dansk forskning og skabe fundamentet for f.eks. nye kvanteeventyr og meget direkte føjer vigtig viden til samfundsmæssige problemstillinger", siger DFF’s bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen.

De syv nyudnævnte forskningsledere, der repræsenterer alle AU’s fire fakulteter, er:

Mere information: 

Bevillinger og priser, Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Forskning, Talentudvikling