Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tag digitaliseringen af din undervisning et skridt videre

Der er nu åbent for ansøgninger til Healths EDU-IT-pulje, så alle fastansatte undervisere på fakultetet kan søge midler til digitalisering af næste års undervisning. Ansøgningsfristen er den 12. oktober 2020.

15.09.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Det er nu du skal søge, hvis du har mod på at digitalisere din undervisning med økonomisk støtte fra fakultetet. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

Det er nu du skal søge, hvis du har mod på at digitalisere din undervisning med økonomisk støtte fra fakultetet. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

Med corona-pandemiens indtog tilbage i marts fulgte et akut behov for at digitalisere store dele af undervisningen, og underviserne på Health omlagde i al hast deres undervisning til forskellige online formater. Og dét er et godt udgangspunkt for at udvikle den digitale undervisning yderligere.

”I løbet af foråret fik mange undervisere erfaring med at anvende digitale værktøjer, og det er et godt afsæt for at igangsætte nye udviklingsprojekter. Jeg håber, at det har givet mod til at tage digitaliseringen et skridt videre, så vi kommer derhen, hvor det digitale undervisningselement bidrager med noget ekstra til de studerendes læring og faglige udvikling,” siger prodekan for uddannelse Lise Wogensen Bach.

Hun opfordrer underviserne til at søge finansiering af konkrete digitaliseringsprojekter via Healths EDU-IT-pulje på samlet 500.000 kroner og/eller AU’s tilsvarende pulje på 2,5 mio. kr. Der kan søges til initiativer, som finder sted i 2021.

Tænk bredt og få succes med ansøgningen

Sidste år fik FP-koordinator Anja P. Einholm 70.000 kr. fra fakultetets EDU-IT-pulje til at udvikle et tværdisciplinært onlinekursus om vejledning og talentudvikling. Pengene brugte hun bl.a. på grafik og læringsvideoer, og hun har et godt råd til andre, der overvejer at søge.

”Tænk bredt, når du skriver din ansøgning. Du skal selvfølgelig søge finansiering til et konkret projekt, som er relevant for din egen undervisning. Men det er også vigtigt at tænke i, om andre undervisere på Health kan få gavn af det, du gerne vil udvikle,” siger hun.

Selv har hun, sammen med lektor Mette Krog Christensen fra Center for Sundhedsvidenskabelige Uddannelser (CESU), udviklet et online kursusforløb, som er bygget op af individuelle moduler, der kan stå selvstændigt og bruges på fx valgfag på fakultetets ordinære uddannelser.

”Vores projekt kører lige nu som pilotprojekt på fakultetets talentforløb. Her står underviserne over for den udfordring, at de studerende kommer med meget forskellige baggrunde, fordi de til daglig er indskrevet på forskellige uddannelser på Health. Tanken bag det nye kursus er, at andre undervisere og vejledere, som også skal forholde sig til et tværdisciplinært læringsrum, også kan få glæde af det,” siger Anja P. Einholm.

Ansøgninger vurderes ud fra tre kriterier

Når ansøgningsfristen er udløbet, vurderer Lise Wogensen Bach sammen med Liza Strandgaard og Mads Ronald Dahl fra CESU ansøgningerne ud fra kriterierne kvalitet, gennemslagskraft og bredde. Ansøgningerne skal indeholde pædagogiske og didaktiske overvejelser.

”I ansøgningerne skal vi kunne se, hvad det specifikke formål er med at gøre dele af eller hele undervisningen digital. Det kan fx være at lægge op til et bedre samspil mellem de studerende, at bygge bro mellem teoretisk og praktisk læring, eller at gøre undervisningen mere dynamisk og dialogbaseret,” siger leder af det prægraduate område i CESU Liza Strandgaard.

Hun fortæller samtidig, at det er fakultetets mål at implementere EDU-IT jævnt på så mange af Healths uddannelser som muligt. Både undervisere, kursusledere, uddannelsesledere og andre med ansvar for at designe kurser kan søge.

Implementering af IT-baserede læringsteknologier er et satsningsområde for hele universitetet, og i alt 60 mio. kr. er øremærket til EDU-IT på AU i perioden 2018 - 2023. Health supplerer i samme periode puljen med i alt 2,75 mio. kr.


Sådan søger du

Du søger midler fra Healths og AU’s EDU-IT-puljer ved at udfylde ansøgningsskemaet og sende det til lis@cesu.au.dk senest den 12. oktober 2020 kl. 12.00.

CESU tilbyder sparring på idéer

Undervisere, der overvejer at søge EDU-IT-midler, kan få inspiration og konkret hjælp til udvikling af en projektidé på en workshop, som CESU afholder den 6. oktober 2020 kl. 09-14. Det er gratis at deltage ved tilmelding via CESU’s hjemmeside.


Kontakt

Prodekan for uddannelse Lise Wogensen Bach
Aarhus Universitet, Health
Mail: lwb@au.dk
Mobil: 25 48 85 22

Leder af de prægraduate område Liza Strandgaard
Aarhus Universitet, Health – Center for Sundhedsvidenskabelige Uddannelser (CESU)
Mail: lis@cesu.au.dk
Mobil: 20 33 47 77

Uddannelse, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Health, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Ph.d.-studerende