Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tager hundene med på job

Institutleder Kurt Jensen har jævnligt sine tre hunde med på arbejde. De spreder hygge – og skræmte engang en indbrudstyv væk.

19.04.2013 | Ida Hammerich Nielson

– Border Collies er nogle fantastiske hunde, men man skal tænke sig godt om, inden man anskaffer sig en. De ser søde og lydige ud, men de er aktivitetskrævende og lærenemme – også hvad angår unoder. Racen er normalt kun for folk, som har erfaring med hunde og vil bruge dem aktivt, fortæller Kurt Jensen. Foto: Anders Trærup / AU Kommunikation

Kurt Jensen har altid hundene i snor, når han bevæger sig rundt på gangene. Foto: Anders Trærup / AU Kommunikation

Dem, der har gjort rent på Kurt Jensens kontor, har heldigvis altid været glade for hundene, der nogle gange griser lidt. Til jul giver hver hund en flaske rødvin som en symbolsk tak for det ekstra arbejde. Foto: Anders Trærup / AU Kommunikation

Foto: Anders Trærup / AU Kommunikation

”VUF!”

De tre hunde giver lyd fra sig, da der kommer gæster på kontoret. Institutleder Kurt Jensen åbner den specialbyggede hundekravlegård under skrivebordet, og de tre Border Collies springer begejstret ud og snuser til de nye mennesker.

– Jeg får mange positive reaktioner. Langt de fleste synes, det er sjovt med hundene, og nogle går altid hen for at hilse på dem, fortæller Kurt Jensen.

Kurt Jensen har jævnligt sine hunde med på arbejde og har haft det de sidste 18 år. Både, fordi det er hyggeligt – og fordi, han ofte skal direkte til agilitytræning med dem efter arbejde. Kollegerne på Institut for Datalogi er også glade for hundene, der lyder navnene Kian, Moss og Saga.

På kontoret er der flere fotografier af hundene – blandt andet et billede af Kian, der sidder på Kurt Jensens kontorstol og kigger interesseret på computerskærmen.

– Det billede er ikke engang opstillet. Hundene sætter sig ofte af sig selv der, hvor jeg har siddet, siger Kurt Jensen, mens Saga slikker ham i ansigtet.

Skræmte tyv væk

Ud over at charmere en masse kolleger og studerende har én af Kurt Jensens tidligere hunde, Emma, engang skræmt en indbrudstyv væk. Hunden var med på kontoret en nat, hvor datalogiprofessoren skulle færdiggøre en artikel. Pludselig hører de en puslen i den anden ende af gangen, hvilket får Emma til at gø.

– Personen løb væk og smækkede døren efter sig. Det viste sig bagefter, at han havde nået at bryde 5-6 kontorer op, men på grund af Emmas gøen kom han heldigvis tomhændet ud af bygningen, fortæller Kurt Jensen. 

Moss, Saga og Kian har lagt sig ned på kontorgulvet med hovederne på poterne. Kurt Jensen viser videoklip fra agilitytræningen, hvor hundene springer rundt på en forhindringsbane sammen med ham. De er alle dygtige agilityhunde, og Emma og Saga har flere gange været på det danske landshold ved verdensmesterskaber og nordiske mesterskaber.

– Den eneste grund til, at mine hunde kan holde sig i ro på kontoret, er, at de resten af tiden laver en masse og dermed er velstimulerede. Hvis jeg ikke er på kontoret, lægger de sig til at sove. Og når jeg er her, nyder vi bare hinandens selskab.

Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder, Videnskabelig medarbejder