Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tak til de 1.000 tutorer, der byder nye studerende velkommen

Når Aarhus Universitet i disse dage byder velkommen til omkring 7.000 nye studerende, er det med hjælp fra cirka 1.000 nuværende studerende, der har meldt sig som tutorer.

25.08.2017 | Camilla Schrøder

Foto: Casper Dam

Som tutor er man med at til sikre, at de nye studerende får en god start på studielivet og bliver introduceret til det faglige og sociale miljø. Arbejdet er ulønnet for langt de fleste tutorers vedkommende.

En af de mange tutorer på AU er Anni Lykke Wilhelmsen, der er formand for tutor-foreningen på ingeniøruddannelserne på Katrinebjerg, og som selv læser sundhedsteknologi på femte semester.

Det er især det sociale fællesskab og idéen om at give noget videre, der har fået hende til at blive tutor. ”Jeg vil gerne hjælpe de nye studerende godt i gang på deres uddannelse, fordi jeg selv kan huske, hvor meget den varme velkomst betød for mig, da jeg startede på AU”, siger Anni Lykke Wilhelmsen.

De nye ingeniørstuderende starter onsdag den 23. august, hvor Anni og hendes tutor-kollegaer har planlagt en lang række arrangementer på Katrinebjerg. 

En nylig undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut fremhæver netop, at en god studiestart kan have en positiv indflydelse på studerendes sandsynlighed for at gennemføre studiet.

”Social og faglig trivsel går hånd i hånd. En god indslusning på studiet er rigtig vigtig både for at blive en del af et godt fællesskab og for at gennemføre uddannelsen. Derfor er tutorernes indsats fantastisk vigtig både for de nye studerende og for universitetet som helhed”, siger prorektor Berit Eika og sender en varm tak til de mange engagerede og frivillige hænder.

Uddannelse, Administration (Faglighed), Studerende, Alle AU-enheder, Ledelsen