Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Talent, mobilitet og interdisciplinaritet tæller ved tildeling af ph.d.-stipendier

Der er lagt vægt på tre væsentlige strategiske indsatsområder ved fordeling af fulde ph.d.-stipendier i 2015. Vi løfter forskningen og får bedre løsninger, når vi satser på unge talenter, udenlandske ph.d.-studerendes nye vinkler og inddrager forskellige fagdiscipliner, siger Lise Wogensen, prodekan for talent.

16.12.2014 | Henriette Stevnhøj

Prodekan og ph.d.-skoleleder Lise Wogensen Bach mener, at man med den nye prioritering ved fordeling af fulde ph.d.-stipendier kan fremme nytænkningen og opnå bedre løsninger for sundhedsmæssige udfordringer.

Prodekan og ph.d.-skoleleder Lise Wogensen Bach mener, at man med den nye prioritering ved fordeling af fulde ph.d.-stipendier kan fremme nytænkningen og opnå bedre løsninger for sundhedsmæssige udfordringer.

I 2015 er ansøgere tættere på et fuldt finansieret ph.d.-stipendium, hvis de - udover at have et overbevisende forskningsprojekt – er unge talenter, kommer fra et andet land eller har et forskningsprojekt på tværs af fagdisciplinerne.

Prodekan og ph.d.-skoleleder Lise Wogensen Bach mener, at man med den nye prioritering kan fremme nytænkningen og opnå bedre løsninger for sundhedsmæssige udfordringer.

”Det er i mødet med personer, der tænker ud af boksen og ser uvante vinkler, at vi rykker fremad og gør nye opdagelser”, siger Lise Wogensen.

Den principielle fordeling af de fulde stipendier er lavet på basis af drøftelser i Fakultetsledelsen. Stipendierne bliver opslået i forbindelse med de ordinære opslag om indskrivning i løbet af 2015.

Uddelingen af fulde stipendier i 2015 er en udløber af den nye stipendiestruktur, som trådte i kraft i december. Formålet med den nye struktur er at sikre mulighed for at kunne tildele fulde stipendier inden for strategisk udvalgte områder.

De tre aktuelle strategiske indsatsområder er:

  • Fremme af tidlig rekruttering af talenter i form af stipendier til kombinerede kandidat-ph.d.-forløb
  • Fremme af mobilitet med udgangspunkt i samarbejder med udenlandske universiteter
  • Fremme af interdisciplinaritet og innovation.

I 2015 er der fire runder, hvor de i alt 30 stipendier bliver udbudt:

  1. runde: 5 kandidat-ph.d.-stipendier
  2. runde: 10 stipendier til fremme af interdisciplinaritet og innovation
  3. runde: 5 kandidat-ph.d.-stipendier
  4. runde: 10 mobilitetsstipendier

Antallet vil blive reduceret, hvis der i løbet af 2015 bliver aktiveret et eller flere af allerede udlovede fulde stipendier i forbindelse med medfinansiering af store bevillinger.

Udover tildeling af de fulde stipendier bliver der udbudt cirka 130 1/3-stipendier. Det nøjagtige antal udbudte stipendier afhænger af den aktuelle budgetramme.  

Yderlige oplysninger

Prodekan og ph.d.-skoleleder Lise Wogensen Bach
Aarhus Universitet, Health
Direkte telefon: 8715 2012
Mobil: 2548 8522
lwb@au.dk

Samarbejde, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Graduate School of Health, Health, Administrativt, Ph.d.-studerende, Offentligheden/Pressen