Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Temadag åbnede nye døre

Arrangementet ”Forsker + firma = innovation” på Health gav så gode nye kontakter mellem AU og erhvervsliv, at prodekan J. Michael Hasenkam forventer lignende arrangementer fremover.

09.05.2014 | Kirsten Olesen

Temadagen om aldring og sundhed skabte god kontakt mellem AU og virksomheder.

Temadagen om aldring og sundhed skabte god kontakt mellem AU og virksomheder.

Hvordan kan forskere og erhvervsliv sammen skabe innovative løsninger på de udfordringer, samfundet imødeser inden for aldring og sundhed?
Det var det overordnede spørgsmål, da en lille snes forskere og administrative medarbejdere fra Health den 6. maj mødtes på AU til temadag med en række små og mindre virksomheder. Virksomhederne, der alle kom fra Region Midtjylland, kunne både høre oplæg om den sundhedsvidenskabelige forskning og komme på tæt hold af samarbejdsmulighederne mellem erhverv og forskning ved en række stande.

Flere arrangementer fremover

Overskriften på dagen var ”Forsker + firma = innovation”, og flere af oplægsholderne kom med bud på konkrete teknologiske udfordringer, som erhvervslivet kan hjælpe med til at løse.
Omvendt opfordrede prodekan for videnudveksling, J. Michael Hasenkam, ligeud virksomhederne til at aflevere en ønskeseddel til forskerne. Hensigten er at bane vej for, at AU kan levere forskningsbaseret viden til produktudvikling.

”Der er for mig ingen tvivl om, at arrangementet har åbnet en masse døre, og vi mødte stor imødekommenhed og reel interesse fra virksomhederne,” siger han og tilføjer:

”På baggrund af den positive erfaring er det nærliggende at stimulere samarbejdet med virksomheder og kommuner med lignende arrangementer i fremtiden.”

Arrangement, Alle grupper, Health, Health, Samarbejde