Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Test af elever og studerende i praktik i Region Midtjylland

Studerende, der skal i praktik/klinikophold i Region Midtjylland betragtes på lige fod med andre medarbejdere i forhold til test, vaccinationer og værnemidler. Regionen opfordrer til test, inden du starter i klinik.

27.01.2021 | Health Studier

Vi har modtaget informationen herunder i en mail fra Mads Skipper, der er sekretariatschef i Region Midt:

"Krisestaben i Region Midtjylland har ved flere lejligheder tilkendegivet, at elever og studerende, der skal i praktik/klinikophold i Region Midtjylland, betragtes på lige fod med medarbejder i f.t. test, vaccinationer og værnemidler m.v.

Krisestaben i Region Midtjylland opfordrer til, at alle nye studerende/elever samt nye medarbejdere i Region Midtjylland, lader sig teste for COVID-19, inden de skal starte i praktik/klinik eller arbejde. 

Det er frivilligt, om man vil følge opfordringen, og man vil ikke ved fremmøde blive bedt om at vise dokumentation for test. Opfordringen skal ses i lyset af, at regeringen på pressemøde den 13. januar 2021 opfordrede til, at alle, der møder fysisk på arbejde, lader sig teste for COVID-19 mindst en gang om ugen for at sikre, at eventuelle smittetilfælde konstateres så hurtigt som muligt. 

Man vil efter opstart som studerende/elev efterfølgende blive tilbudt at indgå i praktik-/klinikstedets vanlige testtilbud med COVID-19-PCR-test en gang om ugen på lige fod med medarbejdere.

De enkelt hospitaler og socialområdet tilrettelægger selv det praktiske i forbindelse med den ugentlige test. Studerende/elever vil derfor kunne finde og modtage flere informationer om, hvordan og hvornår testen kommer til at foregå lokalt på praktik-/klinikstedet [...]"

Med venlig hilsen

Health Studier 

Administrativt, Studerende, Medicin, Health