Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tidligere Grundfos-CEO erstatter Steen Riisgaard i AU-bestyrelsen

Efter otte år i AU’s bestyrelse takker Steen Riisgaard af i januar 2021. Han erstattes af tidligere Grundfos-CEO, Carsten Bjerg. Desuden tiltræder nyvalgt studenterrepræsentant ligeledes pr. 1. februar.

09.12.2020 | Thomas Sørensen

Tidligere CEO og Group President i Grundfos, Carsten Bjerg, overtager Steen Riisgaards plads som eksternt medlem af AU's bestyrelse 1. februar.

Det næste møde i Aarhus Universitets bestyrelse bliver også det sidste for den tidligere Novozymes-CEO, Steen Riisgaard. Han har været medlem i de maksimale to perioder og kan derfor ikke genudpeges.

”Jeg vil gerne takke Steen Riisgaard for den store indsats med mange værdifulde spørgsmål og input, han har bidraget med i sin tid som bestyrelsesmedlem. Han har været et virkelig værdsat medlem ved at udfylde den vigtige rolle som med at give et eksternt blik på universitetet, og det har Steen Riisgaard forenet med en stor respekt for institutionens værdier og indre liv”, siger bestyrelsesformand Connie Hedegaard.

Stærk erstatning som eksternt medlem

Riisgaards plads som eksternt medlem af bestyrelsen bliver 1. februar overtaget af tidligere CEO og Group President i Grundfos, Carsten Bjerg.

Han er uddannet ingeniør og startede sin karriere i Danfoss, inden han i 1997 skiftede til en stilling hos Grundfos. Her var han blandt andet Executive Vice President for forsknings- og udviklingsafdelingen i en årrække, inden han i 2006 tiltrådte som CEO.

Den rolle indtog han frem til 2013, og siden har han været professionelt bestyrelsesmedlem – blandt andet i Vestas og Rockwool. 

”Der var en række stærke kandidater i spil, men Carsten Bjerg har en enorm erfaring fra den absolutte top af dansk erhvervsliv. Han har stået i spidsen for en global virksomhed og har samtidig en stærk kobling til det midtjyske. Den kombination harmonerer rigtig godt med Aarhus Universitets lokale forankring og internationale ambitioner, og jeg er sikker på, at universitetet kommer til at nyde godt af Carsten Bjergs ekspertise og viden – og han vil ligesom Steen Riisgaard kunne bidrage med andre syn og ideer til udvikling”, udtaler Connie Hedegaard.

Carsten Bjerg blev først indstillet af universitetets indstillingsorgan og siden udpeget af udpegningsorganet. Læs mere om processen i AU’s vedtægter.

Nyt studentermedlem

Resultatet af årets valg på universitetet betyder desuden, at jurastuderende Mikkel Grøne overtager Ditte Marie Thomsens plads som den ene af to studenterrepræsentanter i bestyrelsen. Mikkel Grøne tiltræder ligesom Carsten Bjerg bestyrelsen pr. 1. februar 2021.

På sit første bestyrelsesmøde i 2021 skal bestyrelsen udpege en ny stedfortræder for formanden. En rolle, som Steen Riisgaard har indtaget, siden den blev etableret i foråret 2019.

Navnenyt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Ledelsen