Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tilmeld dig forårets kurser i forskningsformidling

Foråret byder på fire formidlingskurser, der træner forskere og ph.d.-studerende på Health i at kommunikere sundhedsvidenskabelig forskning til andre end fagfæller – mundtligt, skriftligt, på mobilvideo og via medierne.

09.01.2018 | Lise Wendel Eriksen

Bliv bedre til at formidle forskning til andre end fagfæller med forårets fire kurser. Foto: Colourbox

Kurserne introducerer til forståelig, fængende og ansvarlig forskningsformidling og giver konkrete redskaber, der kan bruges i alle formidlingssammenhænge. Kurserne henvender sig til forskere, der gerne vil blive bedre til at kommunikere om eget forskningsfelt til journalister, bevillingsgivere og andre lægmænd.

’Medietræningskursus og skærmtræning for forskere’, 12. april 2018 kl. 9-16

På medietræningskurset i sundhedsvidenskabelig formidling bliver man trænet i at kommunikere klart både skriftligt, mundtligt og foran et kamera. Kurset introducerer til den gode mediehistorie, journalisternes prioriteringer og arbejdsmetoder samt til forskernes roller og rettigheder i samarbejdet med medierne. Målet er, at deltagerne lærer at formidle fængende og ansvarligt.

Kurset i medietræning veksler mellem oplæg og øvelser og slutter med individuelle interviews foran et rullende kamera. Alle øvelser tager udgangspunkt i deltagernes individuelle forskning, og kurset henvender sig til ph.d.-studerende og forskere med en hel eller delvis ansættelse på Health.

Tilmeld dig og læs mere om ’medietræningskurset’ på hjemmesiden

Kurser for ph.d.-studerende

’Lær at formidle dit ph.d.-projekt’, 13. marts 2018 kl. 9-16

God formidling er forskerens ansvar. Det kræver planlægning og viden om, hvordan man formidler sin forskning til omverdenen på en ansvarlig og fængende måde. Kurset introducerer til, hvordan og hvornår man kan kommunikere sin ph.d.-forskning via forskellige kanaler – fra traditionel presse til sociale medier.

I løbet af kursusdagen kommer vi bl.a. ind på følgende spørgsmål: Hvordan formidler man sin forskning, så andre kan forstå den, og hvordan kommunikerer man fængende og ansvarligt? Hvornår kan man fortælle om sine resultater og til hvem? Hvad gør man, når journalisterne ringer, og hvordan kan man bruge sociale medier til selv at dele sin viden?

Kurset veksler mellem oplæg, diskussion og øvelser med sidemandsfeedback og henvender sig til 1.-3. års ph.d.-studerende indskrevet ved Health.

Tilmeld dig og læs mere om ’Lær at formidle dit ph.d.-projekt’ på hjemmesiden


’Pressekursus og medietræning for ph.d.-studerende’, 20. marts 2018 kl. 9-16

De danske medier efterspørger eksperter og ny viden inden for sundhedsområdet. Forskningsformidling via medierne er med til at kvalificere sundhedsdebatten og -oplysningen til befolkningen, lige som den øgede synlighed kan komme forsker og forskningsområde til gode. Kurset er en grundig indføring i forskningsformidling via medierne. Alle øvelser tager udgangspunkt i deltagernes egen forskning, og dagen slutter med individuelle journalistiske interviews foran et kamera.

I løbet af kursusdagen kommer vi blandt andet ind på: Hvordan formidler man sin forskning foran en tændt mikrofon eller et kamera? Hvordan sikrer man, at andre end kollegerne kan forstå forskningen? Hvad gør man, når journalisten ringer? Eller hvis man gerne selv vil i medierne? Hvornår har man en god historie set med mediernes øjne, og hvordan bedriver man ansvarlig forskningsformidling?

Kurset veksler mellem oplæg, diskussion og øvelser og henvender sig til 1.-3. års ph.d.-studerende indskrevet ved Health.

Tilmeld dig og læs mere om ’Pressekursus og medietræning for ph.d.-studerende’ på hjemmesiden


’Forskningsformidling på mobilvideo’, 16. og 23. marts 2018 begge dage kl. 8.30-12

Forskningsformidling til tidsskrifter, fagmedier og resten af verden foregår ikke længere kun på skrift. Flere tidsskrifter efterspørger abstracts på video, og sociale medier som Twitter, YouTube og Facebook kan bruges som kanaler til at formidle forskningsresultater.

På kurset får du intro til formidling på mobilvideo og praktisk hjælp til, hvordan du optager og redigerer en video, hvad enten det er i form af et abstract, konferencepræsentation eller andet.

Kurset er fordelt på to halve dage. Mellem de to dage skal du lave optagelserne, som videoen skal klippes sammen af. Kurset henvender sig til 1.-3. års ph.d.-studerende indskrevet ved Health og forudsætter en iPhone/iPad med min. 16 GB kapacitet.

Tilmeld dig og læs mere om ’Forskningsformidling på mobilvideo’ på hjemmesiden

Kurserne udbydes af Health Kommunikation og kan tages samlet eller hver for sig. Alle kurser foregår på dansk, og tilmelding sker efter først til mølle-princippet via hjemmesiden.

Kontakt

Kommunikationspartner Lise Wendel Eriksen
Aarhus Universitet, Health Kommunikation
Mobil: 29 93 86 16
Mail: lwe@au.dk

Uddannelse, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Health, Institut for Biomedicin, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Institut for Klinisk Medicin, Ph.d.-studerende, IOOS