Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tilmeldingen til Ph.d. Cup er i fuld gang – skal du være med?

For sjette gang skal den dygtigste formidler kåres blandt landets nyeste ph.d.er, når DR, Information og Lundbeckfonden afholder den årlige Ph.d. Cup. Er din ph.d.-afhandling blevet godkendt i løbet af 2017, kan du stadig nå at tilmelde dig.

08.01.2018 | Simon Byrial Fischel

Ph.d. Cup afholdes hvert år i samarbejde mellem DR, Information og Lundbeckfonden.

Siden 2013 har nyudklækkede ph.d.er haft mulighed for at dyste i en disciplin, som ofte kan glide i baggrunden for de unge, ambitiøse forskere – nemlig formidling. At få forskningen ud over rampen og gøre den vedkommende for et bredere publikum kan nemlig være svært. Netop derfor hædrer konkurrencen de talenter, som ikke alene evner at udføre solid, samfundsrelevant forskning, men som også er i stand til at udbrede kendskabet til deres resultater.   

Se liveoptagelser og læs om tidligere års finalister.

Her har flere forskere fra Aarhus Universitet været repræsenteret, og i 2014 var det en AU-forsker, der vandt.

Hvis du har afleveret og fået godkendt din ph.d.-afhandling i 2017, kan du tilmelde dig konkurrencen og få chancen for at afprøve dine formidlingsevner.

Der udvælges 30 deltagere, hvoraf fem får chancen for en finaleplads i det store finaleshow, der transmistteres fra scenen i DR’s Koncerthus. Dommerkomitéen tilstræber at udvælge de fem finalister, så de fire hovedområder sundhed, naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab er præsenteret.

Du kan tilmelde dig Ph.d. Cup 2018 her – fristen er 31. januar 2018.

Sundhed og sygdom, Forskningsårsstuderende, Forskning, Health, Health, Uddannelse, Forskning, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin, Talentudvikling